Obertes les preinscripcions per als tallers de Gent Gran Activa

Dimarts, 21 de setembre de 2021 a les 10:30

Les persones interessades ja poden fer la preinscripció per als tallers del programa Gent Gran Activa 2021-2022 a l’antic Centre Cultural (carrer de la Indústria, 22), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Les activitats programades dins el programa Gent Gran Activa estan destinades a persones majors de 65 anys i pretenen donar resposta a les necessitats i inquietuds de la gent gran de Canovelles.

Enguany, com a novetat, aquests tallers es realitzaran a l’antic Centre Cultural. Les preinscripcions, que resten obertes des d’aquest dilluns, s’allargaran fins a l’1 d’octubre i es poden realitzar al mateix equipament en horari de matí, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Les activitats començaran el 4 d’octubre i tindran una durada de gairebé deu mesos, fins al juliol de l’any vinent.

Propostes del programa Gent Gran Activa 2021-2022

  • Despertem la memòria

En aquest taller realitzarem diverses activitats i dinàmiques que ens permetran exercitar la memòria per tal d’afavorir la preservació de capacitats i habilitats. En aquest espai hi haurà moments per explicar vivències i intercanviar experiències entre els participants.

  • Taller Activa’t! (Gimnàstica de manteniment)

Fer gimnàstica és una de les millors maneres de mantenir una bona qualitat de vida. En aquest taller aprendrem i posarem en pràctica exercicis que ens permetran mantenir-nos actius. Aprendrem exercicis i rutines que podrem realitzar des de casa.

  • Club de lectura

Crearem un espai de trobada per a persones interessades en compartir la lectura i comentar obres diverses. No hi haurà un fil de gènere, espai o temps concret sinó que conjuntament seleccionarem aquelles obres que volem descobrir junts/es!

  • Iniciació a la informàtica

Com s’utilitza l’ordinador, com creo carpetes? Quines aplicacions puc utilitzar? com navegar per internet?... Tots aquests dubtes i més quedaran resolts amb els tallers d’informàtica. Hi ha diferents nivells: Bàsic, mitjà i alt.

  • Introducció als dispositius mòbils. Com funciona el meu mòbil?

Aprendrem a utilitzar i treure el màxim partit al nostre smartphone. Descarregar i utilitzar aplicacions com Whatsapp. Buscar informació a través del mòbil o inclús desplaçar-nos amb l’ajuda de Google maps seran alguns dels aspectes que treballarem en aquest taller.

  • Introducció a les xarxes socials.

Coneixerem i aprendrem a utilitzar les diferents xarxes socials, Facebook, Twitter o Instagram per posar-nos al dia.

  • Català

Realitzarem sessions de català bàsic, el principal objectiu del taller serà adquirir fluïdesa per parlar català i repassarem les nocions bàsiques de gramàtica i escriptura.

  • Castellà

Realitzarem sessions de castellà bàsic, el principal objectiu del taller serà adquirir fluïdesa per parlar castellà i repassarem les nocions bàsiques de gramàtica i escriptura.

  • Matemàtiques

La capacitat cognitiva del càlcul es deteriora fàcilment si no s’exercita. Amb aquest taller exercitarem aquesta capacitat a través d’exercicis de matemàtiques i enigmes, que ens serviran per al nostre dia a dia.

  • Matins de la gent gran

Aquests tallers estan orientats al desenvolupament d’activitats de relació i estimulació cognitiva. En aquest espai podrem treballar aquests aspectes de manera dinàmica i entretinguda, explicar vivències i intercanviar experiències alhora que realitzem diferents exercicis per treballar la memòria.

 

Tallers per a persones sordes

Enguany també es reprenen els tallers destinats a persones sordes, un conjunt d’activitats que es realitzaran els divendres a la tarda, al local de l’Associació de Sords de Canovelles, al carrer de la Verge de Fàtima, 29.

Aquestes activitats busquen millorar l’autoestima i el desenvolupament personal i social tot consolidant les relacions socials. L’adquisició de coneixements, destreses i habilitats pretenen millorar la confiança en les persones que hi participen i prevenir l’aïllament social.

Darrera actualització: 21.09.2021 | 10:27