Més de 260 infants han passat pels programes que Save the Children impulsa a Canovelles

Dimarts, 2 de novembre de 2021 a les 13:00

La setmana passada, es va celebrar una trobada conjunta amb resposables de l’ONG Save The Children i representants de l’Ajuntament de Canovelles amb l’objectiu de reflexionar sobre els projectes que l’entitat desenvolupa al municipi. La trobada també va servir per avaluar el treball fet durant la pandèmia i per posar de relleu l’eficàcia del treball conjunt entre administracions, entitats del tercer sector i fons privats.

Save The Children va començar a desenvolupar projectes a Canovelles l’any 2018. Des d’aleshores ha atès a un total de 263 infants, el que implica 156 famílies. A més, durant aquest temps s’ha anar ampliant el treball en xarxa. L’entitat col·labora i es relaciona amb els centres educatius del municipi, serveis com el de la biblioteca Frederica Montseny o el centre de Formació d’Adults, el CAP, el CDIAP o el CSMIJ.  D’aquesta manera, és pretén oferir una atenció integral als infants i a les families, derivant-les a altres serveis que poden ser d’interès i millorant la vida tant dels nens i nenes, com del seu entorn.

Actualment, Save The Children desenvolupa la seva activitat a l’antic Centre Cultural, situat a la plaça de la Joventut, on de dilluns a divendres atén a un total de 135 infants i joves. Durant les sessions es fa reforç educatiu, alfabetització digital, o gestió de les emocions i habilitat relacionals, entre d’altres. A més, i com a novetat, enguany s’està posant en marxa un projecte d’intervenció primerenca, a l’escola bressol municipal Marta Mata, per poder incloure els infants de 0 a 6 anys. Tot amb l’objectiu de garantir els drets dels infants i la igualtat d’oportunitats entre els nens i nenes.

Durant la reunió es va posar de relleu la bona entesa i el treball conjunt i constant dels Serveis Socials municipals i l’ONG, un fet que va garantir la continuïtat del servei durant la pandèmia i ha provocat sinèrgies amb altres àrees o serveis.

A la trobada van assistir, per part de Save the Children, Toni Pérez, director de l’ONG a Catalunya; Diego González, responsable dels programes de Pobresa Infantil; Yolanda Carmona, coordinadora del programa de Lluita contra la Pobresa; Marta Polo, responsable pedagògica del 0-6; Sussana Capell, coordinadora de projectes a Catalunya; i Elena Caballero, coordinadora a Canovelles. Per part de l’Ajuntament de Canovelles, van ser-hi Yolanda Sánchez, regidora de Serveis Socials; Montse Coll, Coordinadora de Serveis Socials; i Raul Toledo, tècnic d’Educació.

 

Darrera actualització: 02.11.2021 | 12:41