L’OnCodines Trail del proper 29 de maig s’adapta al context sanitari i incorpora mesures com ara testos d’antígens

Divendres, 21 de maig de 2021 a les 09:45

La prova, que passarà per Canovelles el proper 29 de maig, elimina els espais tancats previstos en l’edició del 2020 i incorpora testos d’antigens per a totes les persones implicades, participants, voluntaris i membres de l’organització.

El repte esportiu i solidari per equips OnCodines Trail es farà, finalment, el 29 de maig com una prova segura per a participants, voluntaris i organitzadors. Després de tres ajornaments com a conseqüència de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, l’OnCodines s’ha adaptat al moment pandèmic i comptarà amb la participació d’un centenar d’equips dels 113 inscrits inicialment.

L’equip organitzador de l’OnCodines Trail ha incoporat al Centre Excursionista Sant Feliu (CESF) en l’organització de la prova que se suma al Club Atlètic Sant Feliu. D’aquesta manera, el repte compta amb el suport i l’aval de la FEEC, que ha donat el vist i plau al protocol sanitari de la prova.

Elements clau que s’han incorporat perquè l’OnCodines sigui un espai segur:

  • L’equip organitzador ha sumat un responsable Covid encarregat de dissenyar i fer el seguiment de les mesures de prevenció.
  • L’esdeveniment transcorre en la seva totalitat a l’aire lliure i, per tant, en cap moment s’acomulen participants i voluntaris en espais no ventilats. Els espais tancats previstos en l’edició del 21 de març de 2020 s’han suprimit.
  • Redacció d’un Protocol COVID que agrupa totes les mesures de prevenció i que serà conegut, compartit i acceptat per tots els membres que participin. A més, tothom haurà de signar  la declaració responsable per a participar.
  • Totes les persones implicades en la prova passaran un test d’antígens facilitat per l’organització i finançat pels 11 Ajuntaments que donen suport a la prova. Els prop de 600 participants, més de 200 voluntaris i els 25 membres de l’staff se l’hauran de fer entre 24 i 28 hores abans de l’esdeveniment. 

El repte passa de dos a tres recorreguts (72, 55 i 43 km)

L’OnCodines Trail també s’ha adaptat a la situació sanitària amb modificacions en el recorregut. A petició de Protecció Civil i Salut Pública s’han hagut de suprimir i buscar alternatives a alguns trams urbans del traçat inicial i s’han fet algunes variants entre caminants i corredors per evitar que hi hagi embussades. També s’adaptaran les sortides que seran esglaonades i planificades en funció dels ritmes dels equips.

A més, s’ha passat dels dos recorreguts inicials, a tres recorreguts: L, M i S. Un recorregut de 43 quilòmetres caminant se suma als dos inicials de 55 caminant i 72 corrent. D’aquesta manera, es facilita, que les persones que no han pogut entrenar prou o que tenen por de no complir amb els temps de pas, puguin participar de l’esdeveniment.

El recorregut té sortida i arribada a Sant Feliu de Codines i transcorre per un total d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès: Sant Quirze Safaja, Figaró, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia de Ronçana i Caldes de Montbui. Recorrent indrets emblemàtics com Sant Miquel del Fai, Puiggraciós, el Passeig de la Garriga, el Castell de Montbui o la plaça de la Font del Lleó de Caldes, entre molts d’altres.

(Informació elaborada per l’organització de l’OnCodines Trail)

Darrera actualització: 21.05.2021 | 09:46