L’escola Congost es mantindrà tancada fins a nou avís

Dilluns, 20 de gener de 2020 a les 15:10

Davant la impossibilitat de reparar la claraboia de l’escola Congost amb la seguretat necessària per als operaris encarregats de fer-ho, el centre educatiu es mantindrà tancat aquest dimarts i fins a nou avís. D’altra banda, i fins que no es desactivin les alertes per vent i pluja, l’Ajuntament de Canovelles tanca el parc de Ca la Tona i anul·la les activitats esportives que es realitzen a l’exterior.

Aquest matí l’escola Congost ha hagut de tancar a causa del trencament de la claraboia central que hi ha a l’edifici i és que les fortes ratxes de vent han provocat l’aixecament de diversos  panells que conformen la claraboia. El consistori ja s’ha posat en contacte amb el Departament d’Ensenyament, que ha visitat el centre i que estan  estudiant quina és la millor solució tècnica per reparar de manera definitiva la claraboia.

No obstant això, la reparació no es podrà realitzar fins que les fortes ratxes de vent no disminueixin. És per això, i mentre no es pugui garantir la seguretat dels alumnes així com la estanqueïtat de l’element, que el centre educatiu restarà tancat.

D’altra banda, l’Ajuntament de Canovelles ha tancat el bosc de Ca la Tona per precaució i, de manera coordinada amb el Servei d’Activitat Esportiva (SAE), ha anul·lat totes aquelles activitats esportives que es realitzen a l’exterior, tant avui com demà dimarts. De la mateixa manera, l’UE Canovelles també ha cancel·lat els entrenaments al Camp de Futbol Municipal.

Consells davant el front Glòria

Segons la previsió meteorològica, les ratxes de vent superaran els 40 km/hora durant les pròximes hores. A més, el pas del front "Glòria" manté activats els Plans especials d'Emergències per vent (VENTCAT), per inundacions (INUNCAT) i per neu (NEUCAT).

Durant aquest episodi es recomana:

  • No accedir a zones amb arbres, com parcs i places.
  • Eitar fer activitats d'exterior.
  • Retirar de les terrasses i dels balcons tots aquells objectes que puguin caure a la via pública, com testos o estenedors.

 

Darrera actualització: 20.01.2020 | 15:11