Les plaques fotovoltaiques del pavelló Tagamanent han permès estalviar prop d’un 36% durant el 2020

Dijous, 15 d'abril de 2021 a les 15:30

Durant l’any passat, la instal·lació fotovoltaica del pavelló Tagamanent va generar gairebé 5.000 kWh dels poc més de 13.800 que va consumir l’edifici. És a dir, un 35,5% de l’energia consumida provenia de les plaques instal·lades al terrat de l’edifici.

Les xifres són molt similars a les de 2019, en què la instal·lació va produir 5.286 kWh, que representaven el 32% de l’energia consumida, ja que encara no hi havia la pandèmia de la covid-19 i l’equipament va ser més utilitzat.

Amb tot, cal destacar que des del 2015, moment en què es van instal·lar els 25 panells de plaques solars al pavelló Tagamanent, Canovelles ja ha aconseguit estalviar més de 27.100 kWh i prop de 5.400 euros en la factura de l’electricitat de l’edifici, unes xifres que demostren l’eficiència de l’ús d’energies renovables.

Nou pas per a la instal·lació de plaques solars a l’edifici de la Policia Local

L’Ajuntament de Canovelles segueix apostant per la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Així, i segons el calendari previst, aquest 2021 començaran a instal·lar-se plaques solars a l’edifici de la Policia Local, Jutjat i Serveis Socials. I és que Canovelles va ser un dels 37 municipis de la demarcació de Barcelona seleccionats per rebre una subvenció per instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoconsum.

Segons l’estudi realitzat, les plaques que s’instal·laran permetran generar prop d’un 20% de l’energia que es consumeix a l’edifici i estalviar anualment prop d’11.000 kWh. Aquesta reducció del consum d’energia també suposarà un estalvi econòmic de prop de 1.200 euros a l’any.

El projecte és finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona i els Fons Feder. Per la seva part, l’Ajuntament de Canovelles es farà càrrec del manteniment i la conservació de la instal·lació. D’aquesta manera, és possible tirar endavant una iniciativa que pretén afavorir el pas a una energia baixa en carboni.

D’altra banda, i per tal de seguir apostant per les energies renovables, cal destacar que el passat 26 de març, en sessió plenària, Canovelles va aprovar l’adhesió al conveni a través del qual el Consell Comarcal del Vallès Oriental presta assistència tècnica al consistori en matèria d’eficiència energètica, valorant els consums d’electricitat i de gas dels equipaments municipals.

Darrera actualització: 15.04.2021 | 15:43