L’alcalde, Emilio Cordero, visita l’empresa BASF Chemetall

Dimecres, 27 d'abril de 2022 a les 10:00

Convidats pel director general de BASF Chemetall, Jaume Claur, l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, i la regidora de promoció econòmica, Laura Santano, han visitat les instal·lacions de l’empresa ubicada al passeig de la Ribera. La trobada ha servit per conèixer de prop el funcionament i els productes de la companyia així com per establir lligams i col·laborar en el desenvolupament econòmic, social i educatiu del municipi. 

L’empresa, dedicada a la producció de productes químics per al pretractament de superfícies, ha aconseguit una facturació de prop de 32 milions d’euros durant l’últim exercici. De la planta de Canovelles surten diàriament unes 35 tones de productes que abasteixen a empreses de tota la península, entre les que es troben empreses d’automoció, del sector aeronàutic, d’electrodomèstics, d’aluminis o d’alimentació. Cal destacar que la companyia inverteix cada any prop de mig milió d’euros a la planta canovellina.

BASF Chemetall fa una aposta ferma per la seguretat, el medi ambient i la cura de l’entorn. En aquest sentit, han implantat diversos sistemes per depurar l’aigua que s’utilitza i netejar els gasos que s’expulsen de la planta de producció. Es marquen l’objectiu de reduir a zero les emissions de CO2 a llarg termini. I treballen per establir relacions amb l’entorn més proper.

Durant la visita, tant els representants de l’Ajuntament de Canovelles com de l’empresa han manifestat la seva voluntat de treballar conjuntament i establir sinergies per caminar cap a un futur més sostenible i igualitari, probablement treballant en l’àmbit de l’educació i la ciència.

L’educació com a eix transformador

Fa tan sols un parell de mesos, l’empresa va impartir, a la biblioteca Frederica Montseny, els tallers científics Kids’ Lab de BASF a prop de 180 alumnes de 6è de primària de les escoles de Canovelles. La iniciativa, que va ser tot un èxit, pretenia acostar la ciència als infants mitjançant l’experimentació.

Darrera actualització: 27.04.2022 | 10:15