L'Ajuntament congela els impostos, taxes i preus públics de cara al 2018

Divendres, 20 d'octubre de 2017 a les 13:05

L’equip de govern porta des del 2015 congelant la recaptació dels tributs municipals, així com mantenint les bonificacions per seguir afavorint les famílies més vulnerables

El ple extraordinari celebrat dijous 19 d’octubre va aprovar les ordenances fiscals per l’any 2018 amb els vots a favor del PSC, els vots en contra de Canovelles Canvia i les abstencions d'ERC, CiU, PP i Ciutadans.

La regidora d'Hisenda, Noelia Lavado, va iniciar la seva intervenció recordant que les ordenances fiscals no deixen de ser "un instrument per fer polítiques socials que garanteixin la igualtat d'oportunitats". En aquest sentit, Lavado va presentar les ordenances del 2018 fonamentades "en el compromís del govern de mantenir l'Ajuntament econòmi-cament sanejat, i financerament sostenible, sense renunciar a prestar els serveis en la qualitat i la quantitat que el poble necessita".

Així, les ordenances aprovades pretenen complir els objectius de recuperar l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball mitjançant mesures a nivell local que generin noves oportunitats; garantir la cohesió social i donar suport a les famílies que més ho necessiten i, al mateix temps, mantenir uns serveis públics de qualitat com a garantia de la igualtat d’oportunitats; consolidar l’espai públic com un lloc de relacions personals i bona convivència i, per últim, impulsar una administració local oberta, transparent, eficaç, eficient i participativa.

En termes generals, no s’incrementaran els impostos municipals al 2018 i les ordenances es congelaran i es mantindran igual que a l’any 2017, tal com s’ha fet des del 2015. Així mateix, es mantindran també les exempcions i bonificacions “amb la intenció d’afavorir les persones més vulnerables, incentivant l’economia, el comerç, la indústria i la creació de llocs de treball”, segons va explicar la regidora, afegint que també “s’afavoriran les polítiques respectuoses amb el medi ambient”. Així mateix, la regidora va explicar que l'Ajuntament ha adequat també els textos i el contingut a la normativa legal vigent.

 

CALENDARI FISCAL 2018

Una vegada aprovades les ordenances fiscals, la regidora va presentar el calendari fiscal del 2018, assegurant que "no presenta cap canvi respecte al 2017". Algunes de les dates d’aquest calendari són: 

  • IBI rebuts domiciliats: (4 fraccions) 2 de maig, 1 de juny, 1 d’agost i 1 d’octubre. 
  • IBI rebuts NO domiciliats: del 2 de maig al 5 juliol.
  • Vehicles de tracció mecànica: de l’1 de març al 4 de maig.
  • Guals: del 2 maig al 5 de juliol.
  • Recollida d’escombraries domèstiques: del 17 del setembre al 19 de novembre.

El calendari es va aprovar amb els vots a favor del PSC, PP, Ciutadans i Canovelles Canvia i les abstencions d'ERC i CiU.

 

 

Darrera actualització: 20.10.2017 | 13:07