La Vallèsbot 2024 se centra en el sector primari i en la cerca d’un futur sostenible

Dilluns, 20 de novembre de 2023 a les 15:20

Sota el lema “Connectats a la terra”, la 7à edició de la Vallèsbot busca explorar com la tecnologia pot millorar l'agricultura, la ramaderia, la pesca i altres àrees del sector primari. La jornada de presentació dels treballs realitzats per art de l’alumnat se celebrarà el 14 de maig a la pista polivalent de Canovelles.  

Enguany es proposarà a l’alumnat que treballi en projectes per tal d’idear i crear dispositius robòtics dissenyats per millorar la producció, la distribució i la gestió de recursos del sector primari, des del seu entorn més proper i tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així, es busca aplicar la robòtica a àrees com l'automatització agrícola, la gestió del bestiar, l'apicultura, la pesca i l'aqüicultura, entre d’altres.

El paper de la tecnologia en la construcció d'un futur sostenible

Un dels objectius d’aquest edició és vincular la robòtica educativa a la reducció de la petjada de carboni. Així, es proposen línies de treball vinculades a l’ús de la tecnologia per millorar l'eficiència en la producció de cultius, a la creació de solucions per a la distribució local de productes agrícoles, a la gestió del bestiar per garantir la seguretat i la salut dels animals, així com a l'ús de la robòtica per a la supervisió de colònies d'abelles i la seva preservació.

A més, les línies de treball suggerides també estan enfocades a contribuir a l’ecologia i a l’economia local. La Vallèsbot 2024 no només celebra la creativitat i la innovació de tot l’alumnat, sinó que també fomenta la col·laboració entre ells i amb les organitzacions locals relacionades amb el sector primari per a la construcció d'un futur més verd i eficient.

Com participar en la Vallèsbot 2024

Els centres educatius de primària i secundària dels municipis de Granollers, Les Franqueses del Vallès, la Roca i Canovelles que estiguin interessats a participar en la Vallèsbot 2024 només cal que s’inscriguin a través de l’espai web de la Vallèsbot

La jornada presencial, moment en què l’alumnat presentarà les seves propostes, serà 14 de maig a la Pista Polivalent de Canovelles.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 15:22