La Policia de Canovelles denuncia l’abocament de deixalles a la via pública

Dilluns, 25 d'octubre de 2021 a les 13:00

El dimecres 20 d’octubre, cap a les 8 del matí, la Policia de Canovelles va denunciar una persona responsable de l’abocament de deixalles prop de la cruïlla entre els carrers de Girona i del Molí de la Sal. Els agents, després de localitzar l’abocament i amb l’ajut del veïnat, van realitzar la investigació corresponent per tal d’identificar i denunciar la persona responsable, que serà sancionada per l’ajuntament.

Juntament amb la col·locació de càmeres als indrets més afectats, aquest és un dels exemples dels esforços dedicats per part de l’Ajuntament i la Policia Local de Canovelles per sancionar les persones incíviques, que realitzen abocaments de manera il·legal.

Cal destacar que a Canovelles es produeixen prop de 4.000 abocaments il·legals al llarg de l’any. Concretament, durant el 2019, es van realitzar 4.518 recollides de trastos vells o voluminosos: d’aquestes només 727 es van fer prèvia trucada al servei de recollida, mentre que les 3.791 recollides restants es van realitzar sense cap mena d’avis per part dels usuaris que dipositen la deixalla a la via pública. Aquest fet, no només encareix el servei, sinó que dificulta moltíssim la tasca dels equips de recollida, fent que les deixalles s’acumulin al carrer quan aquestes no són detectades en primera instància.

Mantenir els carrers nets és cosa de tots!

En aquest sentit, el consistori demana la corresponsabilitat dels veïns i veïnes del municipi per mantenir nets els carrers i espais públics, i col·laboració amb la policia de Canovelles per denunciar aquelles conductes incíviques que puguin ser detectades.

De la mateixa manera, es recorda que a l’hora de llençar mobles o trastos vells cal trucar al telèfon 900 720 648. Aquest servei és gratuït. Els usuaris només han de trucar i pactar el dia, l’hora i el lloc on deixaran les deixalles per tal que el servei de recollida de mobles pugui planificar la recollida en qüestió. 

 

 

Darrera actualització: 25.10.2021 | 13:01