Ja s’ha constituït el Consell d’Infants de Canovelles per al curs 2022-2023

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 18:50

Aquest dijous s’ha constituït el Consell d’Infants per al curs 2022-2023. L’òrgan de participació està format per un total de 16 representants de cinquè i sisè de les escoles de primària del municipi que, a partir del mes de desembre, es reuniran per treballar propostes entorn dels temes que ells mateixos plantegin i dels encàrrecs fets per part de l’equip de govern. 

Can Palots ha acollit, aquest dijous, la constitució del Consell d’Infants de Canovelles. Durant la sessió, els representants dels nens i les nenes del municipi han pres possessió del seu càrrec. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora d’Infància i Joventut, M. Flor Sánchez; la presidenta de l’àrea de Serveis a les Persones, Yolanda Sánchez; i l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero.

Enguany formen part del Consell d’Infants 8 representants dels alumnes de 6è de les escoles de primària, que ja van iniciar la seva tasca el curs passat, i 8 representants dels alumnes de 5è, que s’incorporen de nou.

Durant aquest curs, reflexionaran entorn els temes que, durant el curs passat, ja va prioritzar el grup motor del Consell d’Infants així com els que vagin sorgint del nou grup format. A més, també treballaran els encàrrecs rebuts per part de l’equip de govern, que els ha instat a fer propostes de millora i a seguir participant per millorar el municipi.

El Consell es reunirà un cop al mes. Segons el calendari previst, la primera trobada de treball serà el 13 de desembre i l’última, la corresponent a la jornada de cloenda en la qual es presentaran les conclusions i les propostes treballades, serà el 13 de juny.

El Consell d’Infants de Canovelles

El Consell d’Infants de Canovelles, que va néixer el curs passat, té per objectius promoure la participació dels infants, afavorir la convivència i la formació de persones compromeses, treballar hàbits i actituds dialogants, i facilitar l’aprenentatge dels mecanismes de representació i participació democràtica. 

La creació d’aquest òrgan, que enguany es consolida, és una de les accions incloses al Pla d’Actuació Municipal (PAM) amb l’objectiu de fer participar els infants del municipi en la presa de decisions que afecten Canovelles per fer del municipi un poble adequat per a la infància. A més, el projecte també està en sintonia del Pla Local d’Infància i Adolescència que s’està treballant actualment.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 08:46