Ja s’ha començat a pintar el mural de la paret exterior del Camp de Futbol Municipal

Dijous, 27 d'octubre de 2022 a les 12:15

L’actuació, que s’emmarca dins el projecte Paret Viva, pretén millorar l’aspecte d’aquesta via, promocionar l’art i la cultura i oferir llenços en blanc que permetin omplir d’art l’espai públic de Canovelles.

El mural, que ocuparà uns 175 metres lineals i uns 680 metres quadrats de la paret del carrer de Santa Madrona, ha estat dissenyat per l’il·lustrador Valentí Gubianas Escudé, que ja ha realitzat més d’una quarantena de murals de gran format a escoles i carrers d’arreu de Catalunya.

En aquest cas, la imatge farà un recorregut per les estacions de l’any a través dels diferents esdeveniments o actes que succeeixen a Canovelles. Així, el mural contemplarà, de manera icònica, la cavalcada dels Reis Mags, la passada de Sant Antoni o la Festa Major, entre d’altres. A més, la il·lustració inclou personatges com el Can i la Ovella o els diables i es reserva un espai important per a en Carles i la Cisqueta, els gegants de Canovelles.

Està previst que els treballs de pintura del mural s’allarguin aproximadament un mes, sempre que les condicions meteorològiques permetin desenvolupar l’activitat al carrer. Així, l’obra hauria d’estar acabada cap a finals del mes de novembre.

Parets vives als espais públics de Canovelles

Aquesta actuació s’emmarca dins el projecte de Paret Viva, a través del qual se cedeixen espais per a millorar l’aspecte de determinats murs del municipi, així com per fer arribar a la ciutadania manifestacions artístiques mitjançant l’art mural en les seves diferents representacions.

En aquest sentit, l’any 2020, es va pintar el mural de la façana posterior del Centre Cultural, que mostrava diferents elements de la cultura popular de Canovelles. Ara s’està realitzant el mural del Camp de Futbol Municipal. I ja s’està treballant per impulsar l’elaboració d’altres murals a espais com la plaça de la Joventut o el pas sota la via del tren al carrer del Molí de la Sal. Aquests projectes es duran a terme mitjançant l’encàrrec a artistes del món mural o bé mitjançant la participació ciutadana.

 

Darrera actualització: 27.10.2022 | 12:10