Ja s’ha acabat de pintar el mural que omple de color la façana posterior del Centre Cultural

Dimarts, 22 de desembre de 2020 a les 12:30

El mural que s’emmarca dins el projecte Paret Viva i que mostra elements de la cultura popular, té l’objectiu de millorar l’aspecte de l’edifici i donar valor a la identitat cultural del poble.

Fa tan sols uns dies que s’ha posat punt final a l’elaboració del mural que ha transformat la imatge de la façana posterior del Centre Cultural, la que dona accés a la plaça de la Joventut. L’obra, que està pintada damunt d’unes planxes de PVC escumat collades amb unes guies per tal de no afectar a la façana original de l’edifici, incorpora elements de la cultura popular, com els gegants de Canovelles, les bèsties de foc o les bastoneres.

L’obra s’emmarca dins el projecte Paret Viva, a través del qual se cedeixen espais per a millorar l’aspecte de determinats murs del municipi. La iniciativa pretén posar en valor el patrimoni cultural canovellí, tot promocionant l’art, la cultura popular i la identitat cultural de Canovelles.

El disseny ha estat realitzat pels autors de les figures del seguici de Canovelles: Mònica Pinto, dissenyadora gràfica i cal·lígrafa, i Antonio Jiménez, que era artista plàstic i il·lustrador.  Mentre que en l’elaboració del mural hi ha treballat Mònica Pinto, coautora del disseny, i la il·lustradora Lidia G. Rojo.

Cal destacar que, malauradament, l’Antonio Jiménez, va morir fa unes setmanes.  És per això que s’ha volgut fer un homenatge a la seva figura. Així, les roses que se situen a tocar de la cita de Miguel de Unamuno, a la part del mural que representa la celebració de Sant Jordi,  incorporen al seu interior les inicials de l’Antonio, “AJ”.

 

 

Darrera actualització: 22.12.2020 | 12:41