Ja han començat les obres de millora d’El Campanar

Dimecres, 7 de setembre de 2022 a les 12:45

L’actuació, que tindrà una durada aproximada de mig any, pretén adequar l’edifici a la normativa vigent, renovar el sistema elèctric i de climatització, construir lavabos nous i millorar els accessos a la primera planta i a l’escenari.

El Campanar compta amb una planta semisoterrada, on es troben els camerinos; una planta baixa, on hi ha el vestíbul, la platea i l’escenari; i unes golfes, on se situa la sala de control tècnic de llum i so. L’actuació pretén adequar aquest equipament a la normativa vigent i condicionar-lo per als seus usos habituals: com a espai polivalent on es realitzen assajos d’entitats o agrupacions locals i espectacles o obres teatrals no professionals.

El primer pas és desmuntar les instal·lacions elèctriques i de fontaneria, així com retirar el mobiliari, cortines, i el sistema de so i llum. També cal fer la demolició de l’escala de la planta semisoterrània i dels lavabos, i desmuntar portes i finestres de la planta baixa.

Un cop acabades les tasques prèvies, es tancaran els actuals forats de comunicació a platea i a les golfes que hi ha al vestíbul del lavabo, es construirà un vestíbul previ als camerinos, s’ampliarà l’escala que comunica els camerinos amb la zona de públic, es realitzarà una escala d’accés a l’escenari i un nou tram d’escala que comunicarà amb la zona de control tècnic. També es col·locaran els tancaments com els finestrals i el fals sostre. I es realitzaran lavabos nous a la planta baixa.

Pel que fa a les instal·lacions, les obres se centren en la renovació total de les instal·lacions elèctriques i la millora de la climatització i la ventilació de l’equipament – se substituirà la caldera existent per una de nova, millorant el sistema de calefacció, i s’instal·larà un nou sistema de ventilació –. També es renovarà la xarxa de sanejament i la fontaneria i es farà la instal·lació de protecció contra incendis.

Les obres, a càrrec de l’empresa Construccions Deumal SA, tenen un cost de 195.294 euros i una durada prevista de sis mesos. Durant aquest període de tems, l’equipament restarà tancat al públic i a es entitats.

 

 

Darrera actualització: 07.09.2022 | 12:43