Ja han començat els casals “Vacances per créixer” i “Vacances ESO”, dos projectes de Save the Children

Dijous, 2 de juliol de 2020 a les 15:10

Un any més, Save the Children posa en marxa a Canovelles el recurs socioeducatiu “Vacances per créixer” per a famílies i infants de 3 a 6 anys amb l’objectiu d’acompanyar-los en la criança dels seus fills i promoure pautes positives i respectuoses pel correcte desenvolupament dels infants en situació de vulnerabilitat. A més, també inicia “VacancESO”, on ofereix suport a l’estudi i acompanyament en competències, habilitats socials i gestió d’emocions a nois i noies de 12 a 16 anys. Amb tot, més d’una quarantena de famílies participen en aquests dos projectes.

Davant la situació provocada per la crisi de la covid-19, Save the Children ha reforçat els seus programes d’estiu perquè els nens i nenes amb menys recursos comptin amb una alimentació adequada durant més temps, puguin gaudir d’activitats a l’aire lliure i rebre el suport educatiu que necessiten de cara a la tornada a les aules al setembre. Aquest suport extra és fonamental per a moltes famílies i ajuda que els infants de les llars més vulnerables puguin gaudir de nous aprenentatges i experimentacions, treballant altres qüestions com l’acompanyament emocional, el treball del dol i la gestió de la incertesa i la por a allò que és desconegut.

Arran del tancament de les escoles durant mesos, l’organització incideix en la importància d’aquests programes per trencar amb la desconnexió de l’alumnat desfavorit i garantir que els nens i nenes amb menys recursos tinguin les mateixes oportunitats. També destaquen durant l’època estival, s’eixamplen les desigualtats d’aprenentatge en funció del nivell socioeconòmic de les famílies pel desigual accés a activitats educatives, esportives i culturals, fora i dins de casa. És per això que el principal objectiu de Save the Children amb aquesta campanya d’estiu és afavorir la inclusió social d’aquests infants i adolescents, evitant que puguin sentir-se discriminats respecte a la resta dels seus companys durant les vacances escolars. A Catalunya un 28,6% dels menors de 18 anys, és a dir, 404.000 infants i adolescents, viuen en situació de pobresa i exclusió social.

Colònies urbanes de REIR

D’altra banda, aquesta setmana també ha començat el casal de la Kl@b destinat a joves que cursen l’ESO. Els joves es troben a l’espai de la Kl@b, de 10 a 14 hores i realitzen diverses activitats durant el mati (manualitats, sortides, jocs, etc.). En aquest cas, el projecte està finançat pel Caixa pro Infància i  es realitza en col·laboració amb REIR.

 

 

Darrera actualització: 02.07.2020 | 15:12