Ja estan en funcionament les plaques fotovoltaiques de l’edifici del carrer del Pi

Divendres, 4 d'agost de 2023 a les 11:00

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

A l’edifici s’hi ha instal·lat un total de 28 panells solars que suposen 10,50 kWp de potència nominal del generador fotovoltaic, amb una producció anual estimada de 15.260 kWh i una energia autoconsumida de 13.586 kWh. L'estalvi en emissions de gasos d'efecte hivernacle s'estima en 7,95 tones de CO2.

El cost de la instal·lació, que està finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona i els fons FEDER, és de poc més de 18.300 euros. D’altra banda, l’Ajuntament de Canovelles es farà càrrec del manteniment i la conservació de la instal·lació.

Finançament per fomentar la transició energètica 

La Diputació de Barcelona es va presentar a una convocatòria de l’any 2017 per a projectes d’energia sostenible amb fons FEDER que va treure l’IDAE (Instituto de Diversificación y Ahorro Energético). Per presentar-se a aquesta línia d’ajuts, anomenada “Projectes singulars d’entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni”, es van agrupar 37 projectes de municipis que van sol·licitar suport en la instal·lació de fotovoltaiques, entre els qual hi havia el de Canovelles. 

 

Darrera actualització: 31.07.2023 | 12:03