Ja es poden fer les inscripcions als tallers de Gent Gran Activa 2022-2023

Dimarts, 14 de juny de 2022 a les 09:00

Els majors de 65, que el curs vinent vulguin participar d’alguna de les activitats proposades al programa Gent Gran Activa, poden fer la inscripció a l’antic Centre Cultural (carrer de la Indústria, 22), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, des del dia 14 de juny al 23 de juny del 2022.

Les activitats programades dins el programa Gent Gran Activa estan destinades a persones majors de 65 anys i pretenen donar resposta a les necessitats i inquietuds de la gent gran de Canovelles.

De cara al curs 2022-2023, s’ofereixen un total de nou tallers diferents: de memòria, d’hàbits saludables, de gimnàstica, d’informàtica i noves tecnologies, de llengua, matemàtiques aplicades a l’economia domèstica o l’anomenat Matins de la Gent Gran. Les activitats començaran el 15 de setembre i tindran una durada de 10 mesos, fins al 15 de juliol de l’any vinent.

Tallers del programa Gent Gran Activa per al curs 2022-2023

  • Despertem la memòria

En aquest taller realitzarem diverses activitats i dinàmiques que ens permetran exercitar la memòria per tal d’afavorir la preservació de capacitats i habilitats. En aquest espai hi haurà moments per explicar vivències i intercanviar experiències entre els participants.

  • Taller Activa’t! (Gimnàstica de manteniment)

Fer gimnàstica és una de les millors maneres de mantenir una bona qualitat de vida. En aquest taller aprendrem i posarem en pràctica exercicis que ens permetran mantenir-nos actius. Aprendrem exercicis i rutines que podrem realitzar des de casa.

  • Hàbits saludables

Els hàbits saludables que engloben la higiene personal, seguir una dieta equilibrada i l'activitat física són garantia d'una vida saludable que potenciarà la vitalitat, l'energia i l'autoestima. En aquest taller es planteja que les persones assistents prenguin consciència que la imatge i la higiene personal són hàbits saludables molt importants, que incideixen en molts aspectes de la nostra vida i que poden, per tant, millorar la nostra qualitat de vida.

  • Iniciació a la informàtica

Com s’utilitza l’ordinador, com creo carpetes? Quines aplicacions puc utilitzar? com navegar per internet?... Tots aquests dubtes i més quedaran resolts amb els tallers d’informàtica. Hi ha diferents nivells: Bàsic, mitjà i alt.

  • Introducció als dispositius mòbils. Com funciona el meu mòbil?

Aprendrem a utilitzar i treure el màxim partit al nostre smartphone. Descarregar i utilitzar aplicacions com Whatsapp. Buscar informació a través del mòbil o inclús desplaçar-nos amb l’ajuda de Google maps seran alguns dels aspectes que treballarem en aquest taller.

  • Català

Realitzarem sessions de català bàsic, el principal objectiu del taller serà adquirir fluïdesa per parlar català i repassarem les nocions bàsiques de gramàtica i escriptura.

  • Castellà

Realitzarem sessions de castellà bàsic, el principal objectiu del taller serà adquirir fluïdesa per parlar castellà i repassarem les nocions bàsiques de gramàtica i escriptura.

  • Economia domèstica (matemàtiques)

Avui dia és cada vegada més complicat fer números per poder estalviar. En aquest taller es donaran matemàtiques aplicades a l’economia domèstica, amb l’objectiu d’ajudar i aprendre a estalviar i/o controlar les despeses que s’originen a casa.

  • Matins de la gent gran

Aquests tallers estan orientats al desenvolupament d’activitats de relació i estimulació cognitiva. En aquest espai podrem treballar aquests aspectes de manera dinàmica i entretinguda, explicar vivències i intercanviar experiències alhora que realitzem diferents exercicis per treballar la memòria.

 

Darrera actualització: 14.06.2022 | 09:10