Informació de l’OMIC sobre vols

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 18:00

Ara que s’acosta l’estiu, l’OMIC ha elaborat un díptic amb informació sobre el que hem de saber abans de pujar a un avió. El document inclou consell i informació sobre els drets dels consumidors.

Entre la informació més destacada, s’inclou quan i què podem reclamar davant una pèrdua d’equipatge, una cancel·lació o un retard. I què fer davant un overbooking.

PÈRDUA D’EQUIPATGE

En cas de retard, destrucció, danys o pèrdua a causa de la companyia, s'haurà de realitzar la reclamació abans d'abandonar l'aeroport i caldrà omplir l'Informe d'Irregularitat d'Equipatge(PIR), exposant els fets.

En aquests casos, la responsabilitat de la companyia queda limitada a un màxim de 1.400€ per passatger, aproximadament. En cas de dany en l'equipatge de cabina, la companyia només en respon quan s’hagin causat per culpa seva.

RETARDS

Es produeix quan el retard supera les 2h. En aquests casos, les companyies tenen l'obligació a oferir menjar, begudes i sistemes de comunicació

  • Si supera les 3h tens dret a una compensació econòmica
  • Si supera les 5h, la companyia haurà d'oferir la devolució del bitllet així com un bitllet de tornada al punt departida

CANCEL·LACIÓ

Si la companyia aèria cancel·la el vol, tens dret a escollir entre la devolució de l'import del bitllet o un mitjà de transport alternatiu.

En cas de cancel·lació, a més, tens dret a:

  • Menjar, begudes, sistemes de comunicació i, si fos necessari, allotjament (amb els desplaçaments inclosos), tot de forma gratuïta
  • Una compensació econòmica en funció de la distància del vol (entre 250 i 600€). Aquest import es redueix a la meitat si accepteu un vol alternatiu que us permeti arribar a destí amb poques hores de diferència respecte de l'hora prevista inicialment.

OVERBOOKING

Es produeix quan hi ha una sobre venda de places.  En aquests casos, sempre que tinguis la targeta d'embarcament, tens dret a:

  • Triar entre la devolució de l'import del bitllet o un transport alternatiu fins a la destinació final
  • Menjar, begudes, sistemes de comunicació i, si fos necessari, allotjament (amb els desplaçaments inclosos), tot de forma gratuïta
  • Una compensació econòmica en funció de la distància del vol (entre250 i 600€). Aquest import es redueix a la meitat si accepteu un vol alternatiu que us permeti arribar a destí amb poques hores de diferència respecte de l'hora prevista inicialment.

Disposeu de més informació al díptic adjunt. Per a més informació o consultes, podeu contactar amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC): demana cita prèvia per telèfon al 93 846 39 90 o escriu un correu a omic@canovelles.cat

 

Darrera actualització: 28.06.2021 | 13:04