Gairebé 180 figures il·luminen el Nadal a Canovelles

Dilluns, 5 de desembre de 2022 a les 10:45

Canovelles ha inaugurat oficialment el Nadal amb l’encesa de llums dels principals eixos comercials del municipi. L’acte ha comptat amb una cantada de Nadales, xocolatada i castell de focs. Podeu veure tots les imatges a l'àlbum de Flickr de l'Ajuntament de Canovelles.

Des del 2 de desembre i fins al 9 de gener, un total de 178 figures posen llum i color a l’època més màgica de l’any. Els llums de Nadal s’encenen cada vespre coincidint amb l’encesa de l’enllumenat públic, i fins a les 12 h de la nit. L’objectiu és mantenir viu l’esperit nadalenc, tot fent un ús sostenible i conscient de l’energia. En aquest sentit també cal destacat que les lluminàries són de tipus LED per tal de garantir un consum elèctric baix durant tot el període de funcionament.

L’acte d’encesa s’ha realitzat en el marc d’una festa participativa on han col·laborat prop d’una desena d’entitats del municipi. La festa ha comptat amb cantada de nadales, xocolatada en favor de la Marató de TV3 i una petita mostra dels Pastorets de Canovelles. A més, en aquesta ocasió, ha estat un petit castell de focs el que ha donat pas a l’encesa dels llums de Nadal.

Un Nadal fet a mida!

Enguany, Canovelles estrena un total de 30 figures lluminoses personalitzades amb alguns dels personatges festius més coneguts del municipi: els Cans i les Ovelles, que se sumen a la celebració del Nadal. Les peces s’han ubicat a diferents places, carrers i equipaments municipals com a la plaça d’Europa, el parc de la Quitxalla, el parc de la Pau, els pavellons de Ca la Tona i Tagamanent o a Can Palots, entre d’altres.

A més, al carrer de Sant Jordi, on actualment es troba l’Ajuntament, i a la plaça de la Joventut, a l’edifici on s’ubica la Policia Local, s’han penjat dues figures amb l’escut municipal.

Pel que fa a la resta de figures de llum s’han penjat pancartes decoratives i elements als fanals als principals eixos comercials, com el carrer Diagonal, de la Riera, del Molí de la Sal o de la Indústria, així com a les principals urbanitzacions i barris del municipi, entre les que s’inclouen la urbanització de Bellulla, de Can Duran, de les Àligues o el barri de Jacint Verdaguer. Enguany l’arbre gegant estarà ubicat a la plaça de Núria Miralles i Creus.

Aquest 2022 el consistori ha destinat 35.000 euros al lloguer i el muntatge de llums i 14.000 euros a la compra d’elements lluminosos personalitzats, que també es podran utilitzar en altres moments de l’any, com durant la Festa Major.

 

Darrera actualització: 05.12.2022 | 10:48