Es recomana no anar als centres mèdics si no és totalment imprescindible

Dimarts, 17 de març de 2020 a les 13:05

L’Ajuntament de Canovelles recorda a la ciutadania que és necessari complir el confinament. No està permès sortir de casa si no és per tal d’anar a comprar aliments imprescindibles, productes farmacèutics i de primera necessitat; per desplaçar-se al lloc de feina; per cuidar a persones dependents; per anar a entitats bancàries; o per assistir a centres sanitaris. En aquest sentit, cal minimitzar els desplaçaments i no sortit si no es totalment imprescindible.

 • Des del Centre d’Atenció Primària de Canovelles es recomana a tots els pacients que es quedin als seus domicilis i que només es dirigeixin al CAP si és completament imprescindible. Els professionals mèdics estan fent consultes per telèfon. En cas de dubte, i abans d’anar al CAP, truqueu 93 846 83 03.
 • Us recordem que per realitzar qualsevol tràmit, ho podeu fer a través del canal La Meva Salut, el web que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i que permet facilitar informació als professionals sanitaris que hagin de prestar-li assistència. Us podeu donar d’alta mitjançant el telèfon 900 053 723.
 • Recordem que el telèfon d’urgències per coronavirus i sanitàries és el 061, el telèfon de consultes generals és el 012, i el telèfon d’emergències és el 112.

                          

D’altra banda, i en relació amb les mesures organitzatives que determinen el funcionament dels serveis de l’Ajuntament, l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha decretat que:

 • Queden suspeses les obres públiques durant el període de vigència de la declaració d’alarma. Únicament es realitzaran els treballs necessaris per mantenir les condicions de seguretat de les persones, materials i espai públic.

El decret també inclou totes aquelles mesures adoptades per la comissió de seguiment respecte a la situació del Coronavirus, que es reuneix periòdicament per tal d’avaluar la situació a Canovelles i implementar les directrius marcades per les autoritats sanitàries. Així, us recordem que la situació dels serveis a Canovelles serà la següent:

 • Resaran tancats al públic els serveis administratius, tot i que es mantindrà l’atenció de manera telefònica i/o telemàtica a través de la seu electrònica. Cal destacar que se suspenen els terminis administratius i s’interromp la tramitació de procediments, entre els quals s’inclouen la sol·licitud de beques o ajuts, o els processos selectius en curs.
 • Pel que fa a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), el servei es realitzarà de 9 a 19 hores, però només s’atendrà a les persones que hagin sol·licitat cita prèvia per tràmits essencials al telèfon  93 846 45 55.
 • Pel que fa a l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat, que es presta a través dels Serveis Socials, es prioritza l’atenció telefònica i només s’atendrà de manera presencial en casos d’urgència. No obstant això, es garanteixen els serveis socials essencials com el Servei d’Atenció al Domicili o l’atenció a les víctimes de violència de gènere. A més, s’amplia el servei de teleassistència.
 • La Policia Local  prioritzarà l'atenció telefònica, tot i que es realitzarà atenció presencial per a casos de necessitat o urgència.
 • La deixalleria de Canovelles, de la mateixa manera que ho han fet la resta de deixalleries de la comarca restarà tancada fins al 31 de març. En cas d’emergència cal trucar al telèfon 661 573 643.
 • Pel que fa al servei d’aigua, Sorea assegura el servei de subministrament d’aigua potable.
 • Es mantenen els serveis de neteja i recollida d’escombraries.
 • Pel que fa al servei de transport públic, el bus, es redueix la seva oferta en un 50%. I es garanteix una ocupació màxima d'una tercera part de la capacitat (33% d'ocupació màxima).No obstant això, no està permès viatjar si no és per raons inajornables.
 • Continua anul·lada la zona vermella d’aparcament per tal d’evitar que els veïns i veïnes surtin de casa seva.
 • El cementiri restarà tancat i s’obrirà només per als serveis funeraris.

Val a dir que s’ha suspès l’atenció presencial a totes les oficines i punts d’informació de l’Organisme de Gestió Tributària i que l’atenció és realitzarà per via telemàtica, telefònica o per correu electrònic.  D’altra banda, l’activitat esportiva que depèn del Consell Esportiu del Vallès Oriental, com l’Esport Escolar i el Lleure, resta suspesa fins al 18 d’abril.

L’Ajuntament de Canovelles fa una crida a la responsabilitat i a la solidaritat entre veïns i veïnes.  Cal que es respecti el confinament i que no sortim de casa. D’altra banda, es recorda que l’abastiment de productes alimentaris i d’higiene estan garantits. Comprem únicament el que sigui necessari i siguem solidaris amb aquelles persones que, per qüestions econòmiques o de vulnerabilitat, han de fer la compra dia a dia.

 

Als documents adjunts, podeu consultar:

 • Decret d'Alcaldia 2020/0370 sobre mesures organitzatives per establir els criteris de funcionament dels diferents serveis municipals amb motiu del virus SARS-CoV-2 (coronavirus COVID 19)
 • Decret d'Alcaldia 2020/0372 per posposar la celebració de la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament corresponent al mes de març, així com la celebració de les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local.
 • Qüestionari del CECAT sobre les restriccions d’activitats pel Covid-19 a Catalunya
 • Telèfons d’interès sobre recursos sanitaris

 

(Actualització: 17 de març a les 13.00 hores)

Darrera actualització: 18.03.2020 | 20:33