En marxa les obres de reforma de l’Ajuntament de Canovelles

Dimecres, 9 de juny de 2021 a les 13:15

Les obres de reforma de l’Ajuntament de Canovelles segueixen el calendari previst per fer de l’actual edifici un espai adequat a la normativa vigent, accessible, i còmode per al ciutadà i als treballadors.

Aquesta primavera han començat les obres de reforma de l’Ajuntament de Canovelles, una actuació que té per objectiu final oferir un millor servei al ciutadà. Actualment, ja s’ha realitzat la fase de demolició i desmuntatge de les instal·lacions, que ha servit per enderrocar els envans, el fals sostre i l’escala, entre d’altres. Durant el mes de juny es continuarà amb la fase d’enderrocs, obrint nous espais mitjançant l’estintolament de parets de càrrega existents. I pel mes de juliol està previst iniciar els treballs d’execució del nus de comunicació vertical ubicat pati posterior i format per l’ascensor i la nova escala.

Les obres, que segons el calendari previst s’allargaran fins a la primavera de l’any vinent, tenen un cost de 470.206 € i són executades per l’empresa Instal·lacions i Manteniments Arbúcies, SL.

El projecte de reforma

L’edifici de l’Ajuntament de Canovelles va ser construït l’any 1965, consta de dues plantes i l’última reforma realitzada a l’espai data de principis dels anys 90. Actualment presenta diversos problemes d’accessibilitat: no disposa d’ascensor per accedir a la primera planta, on es troba la sala de plens; tampoc compta amb serveis adaptats i, tant a la planta baixa com a la primera planta, hi ha diferents alçades que no permeten tenir un itinerari horitzontal adaptat.

La reforma integral preveu la modificació dels accessos a l’edifici, la reforma de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i els despatxos, la instal·lació d’un ascensor i d’una nova escala, i la millora integral de les instal·lacions. Així, s’unificarà l’accés els ciutadans per un sol punt i, a la zona de l’OAC, s’eliminaran els despatxos i es crearà una zona oberta d’atenció al públic amb un espai d’espera. I pel que fa a la zona de despatxos de la planta baixa on s’ubica el servei d’Urbanisme, es crearan espais més grans i oberts. A més, s’instal·larà un bany adaptat.

En relació a l’accessibilitat, es construirà un nou nucli de comunicacions verticals format per un ascensor i una escala adaptats, que implicarà l’ampliació de l’edifici per la part posterior. A més, es construiran rampes per eliminar els desnivells existents.

Pel que fa a la façana, cal destacar que s’enderrocarà l’actual balcó i s’instal·larà un gran finestral que oferirà llum natural a l’espai. D’altra banda i, per adequar l’edifici a la normativa vigent, es renovaran la instal·lació elèctrica, ventilació, climatització i d’incendis, entre d’altres. 

Darrera actualització: 09.06.2021 | 13:20