Elements de la cultura popular ompliran la façana posterior del Centre Cultural

Divendres, 6 de novembre de 2020 a les 11:30

Ja s’ha començat a pintar la façana posterior del Centre Cultural de Canovelles. El mural, que s’emmarca dins el projecte Paret Viva, pretén millorar l’aspecte de l’espai tot promocionant el municipi i posant en valor la identitat cultural del poble.

Aquesta setmana s’ha començat a pintar el mural que transformarà la façana posterior del Centre Cultural de Canovelles. El disseny, que ha estat realitzat per Mònica Pinto i Antonio Jiménez i que s’emmarca dins el projecte Paret Viva, incorpora elements de la cultura popular, com els gegants de Canovelles, les bèsties de foc o les bastoneres, i posa de relleu la identitat cultural del municipi.

El mural s’està pintant damunt d’unes planxes de PVC escumat collades amb unes guies per tal de no afectar a la façana original de l’edifici, i està previst que estigui acabat a finals de novembre. Actualment hi estan treballant Mònica Pinto, coautora del disseny, i la il·lustradora Lidia G. Rojo, que està col·laborant en l’elaboració del mural.

El projecte Paret Viva, a través del qual se cedeixen espais per a millorar l’aspecte de determinats murs del municipi, pretén posar en valor el patrimoni cultural canovellí, tot promocionant la cultura popular i la identitat cultural de Canovelles.

El disseny elaborat per Mònica Pinto i Antonio Jiménez va ser escollit a finals de l’any passat a través d’un procés participatiu obert a les propostes de persones, entitats, col·lectius o empreses amb inquietuds artístiques. Mònica Pinto és dissenyadora gràfica i cal·lígrafa, mentre que Antonio Jiménez era artista plàstic i il·lustrador. Ambdós són els autors de les figures del seguici de Canovelles.

Roses en homenatge a Antonio Jiménez

Malauradament, fa unes setmanes que l’artista plàstic i coautor del disseny d’aquest mural, Antonio Jiménez, ha mort. És per això que, des del consistori i amb la col·laboració de Mònica Pinto, s’ha volgut fer un homenatge a la seva figura.

Així, el mural se signarà per ambdós artistes i les roses que se situen a tocar de la cita de Miguel de Unamuno, a la part del mural que representa la celebració de Sant Jordi,  incorporen al seu interior les inicials de l’Antonio, “AJ”.

Darrera actualització: 06.11.2020 | 11:31