El Servei de Mediació de Canovelles impulsa una campanya d’ajuda mútua i bon veïnatge

Divendres, 8 de maig de 2020 a les 14:45

La iniciativa recorda alguns consells per a la bona convivència especialment rellevants durant el confinament, com respectar el descans o mantenir nets els espais comuns, i ofereix eines per dinamitzar les comunitats de veïns i que aquestes puguin organitzar-se per ajudar-se mútuament. Els documents s’estan repartint a les diferents comunitats de veïns i també es poden descarregar al web municipal.

Durant aquests dies, els agents cívics estan contactant amb els presidents o presidentes de les comunitats de veïns de Canovelles per oferir-los alguns recursos disponibles. Tot amb l’objectiu de mantenir un bon veïnatge i facilitar-los eines que permetin crear una xarxa d’autoajuda a la mateixa escala.

En aquest sentit, s’ha editat un document, pensat per a ser penjat als espais comuns de pas, on aquelles persones que necessiten ajuda poden especificar què els fa falta, mentre que aquells que volen ajudar indiquen a què s’ofereixen. A la fitxa, també s’inclou un espai per a deixar el nom, el pis i un telèfon. Així, poden posar-se en contacte entre ells i ajudar-se en aspectes com, per exemple, fer la compra, rentar o estendre la roba, compartir wifi, o passejar les mascotes, entre d’altres.

D’altra banda, s’ha editat un cartell amb algunes recomanacions per a la bona convivència durant el confinament. Així es demana respectar el descans dels veïns durant la nit, intentar no fer soroll excessiu i utilitzar auriculars per escoltar música o televisió a un volum alt, mantenir els espais comuns nets i fomentar la comunicació entre veïns a través del telèfon.

Per últim, es recorda que el Servei de Mediació segueix actiu i que si alguna persona té dubtes en relació amb la convivència veïnal o familiar, pot contactar amb el servei a través del correu mediacio@canovelles.cat o bé al telèfon 601 63 69 98, els dilluns, dimarts i dimecres de 9 a 18h.

Si voleu fer ús de la fitxa per a crear la xarxa d’ajuda mútua o del cartell de recomanacions per a la bona convivència, podeu descarregar-los als documents adjunts.

 

Darrera actualització: 08.05.2020 | 14:54