El ple de Canovelles aprova modificacions de crèdit per valor de 330.000 euros

Divendres, 13 de novembre de 2020 a les 11:30

L’Ajuntament de Canovelles ha aprovat aquest dijous, en sessió plenària extraordinària, les modificacions pressupostàries per tal de fer front a despeses vinculades a combatre la pandèmia de la covid-19. Les modificacions de crèdit ascendeixen a 330.000 euros.

El ple de l’Ajuntament de Canovelles ha aprovat per unanimitat, amb 17 vots a favor, les modificacions de crèdit per valor de 330.000 euros i destinades a despeses vinculades a fer front a la pandèmia de la covid-19. D’aquesta manera, el consistori podrà fer ús de part del romanent general durant el 2019, que a finals de l’any passat era de 2.177.000 euros.

Amb tot, s’han aprovat quatre modificacions de crèdit: La primera, que ascendeix a 55.000 euros, té l’objectiu d’incrementar el volum d’hores del Servei d’Atenció Domiciliària. La segona modificació, de 100.000 euros, pretén garantir les possibilitats de teletreball del personal municipal mitjançant l’adquisició de 53 portàtils i les seves corresponents llicències. La tercera modificació de crèdit, de 40.000 euros, està destinada a la remodelació del Campanar per tal d’adaptar les instal·lacions de clima i aire d’aquest equipament als nous requeriments de la covid-19. I, per últim, s’ha aprovat una modificació de crèdit per valor de 135.000 euros per a l’amortització anticipada de préstecs a llarg termini, un fet que ha de permetre a l’Ajuntament alliberar compromisos i, en conseqüència, disposar de més recursos per als propers pressupostos municipals.

Cal destacar que la situació actual provocada per la pandèmia de la covid-19, així com la normativa i les recomanacions dictades tan per òrgans nacionals com europeus, permeten la utilització del romanent no afectat per finançar suplements de crèdit o crèdits extraordinaris. A més, es recomana adoptar les mesures necessàries per combatre la pandèmia, mantenir l’economia, i donar suport la posterior recuperació d’una forma eficaç.

La proposta de modificacions de crèdit s’ha aprovat per unanimitat, amb els vots a favor de l’equip de govern, del Partit dels Socialistes de Catalunya, i el suport dels tres grups a l’oposició, Esquerra Republicana de Catalunya, En Comú Podem i Ciutadans.

 

 

Darrera actualització: 13.11.2020 | 11:35