El delegat del Govern a Barcelona, Antoni Morral, visita Canovelles

Dijous, 7 d'abril de 2022 a les 16:00

Aquest matí, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral, ha visitat Canovelles, on s’ha reunit amb l’alcalde, Emilio Cordero, els tinents d’Alcalde, Yolanda Sánchez i Francesc Sánchez, i l’inspector cap de la Policia Local, Carles Grinyó. La trobada ha servit per acostar l’acció de Govern al municipi i conèixer de primera mà les inquietuds existents a Canovelles.

Durant la reunió de treball s’han tractat alguns dels temes presents a l’agenda política de Canovelles que tenen a veure amb les competències de la Generalitat, destacant l’àmbit social i educatiu.

En aquest sentit, el consistori ha traslladat la voluntat d’impulsar la Formació Professional a Canovelles. En aquest sentit, Morral ha explicat que “en la planificació del Govern està previst que aquesta oferta educativa és pugui desenvolupar al municipi, fonamentalment ubicada en l’àmbit sanitari, però falta que pressupostàriament aquest fet sigui possible”.

L’Ajuntament de Canovelles també ha demanat fer un institut escola al municipi, ampliar l’escola Joan Miró i trobar una solució per a l‘institut Domus d’Olivet, que actualment encara es troba en mòduls.

En l’àmbit de la seguretat, s’ha posat de relleu la bona coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. I en declaracions al mitjans de comunicació, el delegat del Govern ha explicat que “segurament cal reforçar els efectius”, afegint que “des del Departament s’està treballant perquè els efectius de Mossos d’Esquadra puguin ser superiors en un temps no gaire llunyà”.

Per la seva part, l’alcalde ha celebrat l’increment de la presència del cos durant les últimes setmanes i ha agraït la proximitat i bona voluntat del delegat del Govern, amb qui s’ha reunit de manera quinzenal durant tota la pandèmia de la covid-19.

També en la línia del reforç policial i de la seguretat ciutadana, s’ha traslladat la problemàtica existent amb els manters que venen productes de manera il·legal al mercat dels diumenges i amb els pisos ocupats on es desenvolupen pràctiques delictives. Situacions per a les quals serà necessari aquest augment d’efectius al cos de la policia catalana.

Abans de la reunió, el delegat del Govern ha signat al llibre d’honor, on ha deixat constància de la voluntat d’establir ponts entre administracions per tal de garantir el millor servei a la ciutadania. Per la seva part, l’alcalde Canovelles ha lliurat al delegat el llibre del mil·lenari i la recreació de l’escudella trobada a la Domus d’Olivet, dos records institucionals que fan referència al patrimoni i la història del municipi. 

 

Darrera actualització: 07.04.2022 | 16:22