El cribratge comunitari de Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès tanca amb més de 10.000 PCR fetes

Dimecres, 2 de setembre de 2020 a les 15:30

El dispositiu de cribratge comunitari posat en marxa entre el 21 i el 27 d’agost als municipis de Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès, que va convidar més de 23.500 ciutadans dels tres municipis a fer-se proves voluntàries, s’ha tancat amb un total de 10.722 PCR realitzades. D’aquestes, un 1,7% han estat casos positius (186).

L’actuació tenia com a objectiu la detecció de casos positius asimptomàtics en zones o barris amb més alta incidència de casos detectats. Es fa una valoració molt satisfactòria d’aquesta acció, que ha permès arribar a un 45% de la població diana, un percentatge molt significatiu.

El cribratge es va dur a terme al CAP Sant Miquel, de Granollers, al CAP Canovelles i al CAP les Franqueses. A més, en aquest últim municipi, l’acció es va complementar amb una recollida puntual de proves PCR als residents a quatre blocs d'edificis del carrer Rosselló.

A continuació es detalla el nombre de PCR fetes i els resultats, gairebé definitius, per dispositius:

Cribratge comunitari: 21 al 27 d'agost

Ubicació

Municipis

Ciutadans

% resultats disponibles

Resultats PCR

Positius

% Positius

CAP Canovelles

Canovelles i Granollers

4.547

99,7%

87

1,9%

CAP les Franqueses

Les Franqueses i Granollers

3.475

99,5%

57

1,6%

CAP Sant Miquel

Granollers

2.583

100%

37

1,4%

TOTAL

 

 

 

181

1,7%

Cribratge clúster, porta a porta: 20 d'agost

Ubicació

Municipis

Ciutadans

% resultats disponibles

Resultats PCR

Positius

% Positius

Edificis c. Rosselló

Granollers i les Franqueses

117

97,4%

5

4,3%

La tasca conjunta entre CatSalut, l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, Vigilància Epidemiològica i els ajuntaments dels tres municipis, que s’han implicat molt en l’organització i han facilitat gran suport en l’execució, ha estat clau per aconseguir que l’acció de cribratge es dugués a terme amb èxit. És molt destacable, també, l’alta implicació de la ciutadania, que va acudir als centres a fer-se les PCR en una acció de responsabilitat. És per això que totes les entitats que han integrat el dispositiu agraeixen la participació dels veïns i veïnes de la zona.

Cal recordar que és necessari que els casos positius i els contactes estrets, realitzin l’aïllament correctament, ja que és la manera més eficaç per tallar la transmissió del virus. A més, no s’ha oblidar que les mesures més efectives per evitar la propagació de la COVID-19 són la distància física, l'ús de la mascareta i el rentat de mans.

Darrera actualització: 02.09.2020 | 14:46