El Consell d’Infants de Canovelles comença a treballar

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 10:00

Aquest dimarts s’han presentat els representants de cinquè de les escoles de primària del municipi que conformen el grup motor impulsor del Consell d’Infants de Canovelles. Els nens i nenes que en formen part de l’òrgan es reuniran de manera periòdica i tractaran temes d’actualitat o d’interès del municipi.

Aquesta primera trobada, que s’ha celebrat aquest dimarts a Can Palots i ha servit per nomenar els membres del grup motor, ha comptat amb la presència dels infants representants de les quatre escoles de primària del municipi. L’acte ha estat presidit per la regidora d’Infància i Joventut, M. Flor Sánchez; la presidenta de l’àrea de Serveis a les Persones, Yolanda Sánchez; i l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero.

El Consell d’Infants de Canovelles té per objectius promoure la participació dels infants, afavorir la convivència i la formació de persones compromeses, treballar hàbits i actituds dialogants, i facilitar l’aprenentatge dels mecanismes de representació i participació democràtica. 

Es preveu que estigui format per un grup de consellers, representants dels cursos de 5è i 6è de primària de les escoles de Canovelles. Així, aquest primer curs formen part del grup motor un total de 8 alumnes de cinquè, que seguiran representant els infants de Canovelles fins que acabin sisè. I, a partir del curs vinent, s’incorporaran al grup els alumnes que aleshores cursin cinquè, completant de manera formal el Consell d’Infants de Canovelles. 

Durant aquest curs 2021-2022, el grup motor realitzarà les tasques pròpies del consell: decidirà els temes a tractar, participarà en activitats i festes del municipi i farà propostes a l’Ajuntament per tal de millorar el poble. En representació dels infants de Canovelles, els membres del grup treballaran una temàtica i presentaran les conclusions a l’alcalde, qui haurà d’assumir el compromís de dur a terme i donar resposta als suggeriments i les propostes rebudes.

El calendari de treball establert preveu una reunió mensual. La primera trobada de treball serà el 14 de desembre i l’última, la corresponent a la jornada de cloenda en la qual es presentaran les conclusions i les propostes treballades, serà el 14 de juny.

Cal destacar que la creació del Consell d’infants de Canovelles és una de les accions incloses al Pla d’Actuació Municipal (PAM) amb l’objectiu de fer participar els infants del municipi en la presa de decisions que afecten Canovelles per fer del municipi un poble adequat per a la infància. A més, el projecte també està en sintonia del Pla Local d’Infància i Adolescència que s’està treballant actualment.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 09:42