El 19 de novembre comença el Gran Recapte d’Aliments amb la participació del petit comerç

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 12:45

La 13ª edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà del 19 al 27 de novembre als establiments. I de l’11 de novembre a l’11 de desembre per al Gran Recapte online. A més, enguany els comerços associats a Comerç Actiu Canovelles participaran de la iniciativa amb guardioles on es podran fer donatius. 

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya arriba a la seva 13a edició amb una novetat, la incorporació del petit comerç a la xarxa de punts de donació d’aliments. A Canovelles, a les botigues associades a Comerç Actiu posaran una guardiola als seus establiments on tothom que ho desitgi podrà fer una aportació monetària. Els diners s’ingressaran al Banc d’Aliments a través de l’App que han creat per aquesta edició.

Enguany serà possible que les donacions es vinculin a l’entitat social local encarregada del Banc d’Aliments, que en el cas de Canovelles és  l’Associació d’Ajuda Cívica Betesda, i als comerços del municipi. D’aquesta manera les donacions serviran per ajudar als usuaris del Banc d’Aliments del municipi, els permetrà adquirir productes frescos, i revertirà en botigues del poble, concretament a vuit establiments de Canovelles de venda de productes frescos i primera necessitat, com són forns de pa, carnisseries o fruiteries.   

Així, tothom qui ho desitgi pot participar en el Gran Recapte del 19 al 27 de novembre a supermercats, mercats i petit comerç. A més, també es poden realitzar donacions online aquí i amb Bizum 33596.

La incorporació del petit comerç

Segons el Gran Recate, s’espera donar un impuls a la campanya i també al teixit social i comercial dels barris. El comerç de proximitat ha estat fent costat al llarg de la pandèmia, tot i les vicissituds que han hagut de patir, ajudant a les entitats socials i a les xarxes veïnals sorgides per a fer front a l’emergència social derivada de la COVID. És per això que ara més que mai, el petit comerç ha de jugar un paper clau en el Gran Recapte.

Les donacions monetàries

L’any 2020 els Bancs dels Aliments ja van modificar el format de la campanya degut a la irrupció de la COVID, substituint la recollida massiva d’aliments per una campanya virtual de donacions monetàries. Les donacions monetàries es podran fer a la caixa dels supermercats, les parades dels mercats i els establiments de petit comerç.

Amb la suma de les donacions els Bancs dels Aliments adquiriran els productes en funció de les necessitats en els diferents períodes de l’any, i, a més, aquestes donacions monetàries permeten adquirir productes frescos i refrigerats d’alt valor proteic. Una altra avantatge que permet aquest nou model és l’entrega de targetes monetàries als beneficiaris, així les persones ateses poden triar als establiments els productes d’alimentació que més els calen.

 

FONT: Notícia elaborada a partir de les informacions publicades pel Gran Recapte d’Aliments

Darrera actualització: 18.11.2021 | 12:47