El 13 de maig comença el període de preinscripcions per al curs 2020-2021

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 10:40

El Departament d’Educació ja ha establert les dates de la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria (de l’escola bressol fins a quart d’ESO). Així, el període de preinscripcions serà del 13 al 22 de maig.

Enguany es prioritzarà la preinscripció telemàtica a través del portal preinscripció.gencat.cat, tot i que  del 19 al 21 de maig s’atendrà presencialment, i mitjançant cita prèvia, a aquelles famílies que no disposin de mitjans per dur a terme el procediment telemàtic. En el cas de l’escola bressol Marta Mata, el període d’atenció presencial per a qui no disposi de mitjans telemàtics serà del 13 al 21 de maig i també caldrà demanar cita prèvia al telèfon 93 744 58 75.

D’altra banda, la preinscripció per als alumnes de batxillerat serà del 27 de maig al 3 de juny.

Als documents adjunts trobareu informació i contactes sobre tots els centres educatius de Canovelles: escola bressol Marta Mata, escola Congost, escola Joan Miró, escola Jacint Verdaguer, escola Els Quatre Vents, institut Bellulla, i institut Domus d’Olivet.

Suport en el procés de preinscripció

Per la seva part, l’Ajuntament de Canovelles pretén facilitar la preinscripció a totes aquelles famílies que ho necessitin. Així, i per tal de resoldre’ls qualsevol dubte o qüestió relativa al procediment i/o la documentació necessària a adjuntar, des de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) s’atendrà a les famílies que ho desitgin telemàticament, telefònicament, o presencialment (sempre mitjançant cita prèvia i respectant les mesures de seguretat establertes). Qui ho necessiti pot contactar:

A més, tant des de l’OME com des de l’Oficia d’Atenció a la Ciutadania (OAC) es lliuraran els impresos necessaris en cas que la sol·licitud esdevingui de manera presencial

Com realitzar la preinscripció a les escoles de primària i instituts

Es prioritzarà la  preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripció.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar  el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Així, la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins al 21 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

A continuació teniu el contacte dels centres educatius del municipi:

Com realitzar la preinscripció a l’escola bressol municipal Marta Mata

Pel que fa a l'escola bressol municipal Marta Mata, la sol·licitud de preinscripció es considera formalitzada amb l’enviament d’un correu electrònic, amb sol·licitud i la documentació acreditativa adjunta. L'escola bressol ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què el sol·licitant en tingui constància.

De manera excepcional, per als casos en què els sol·licitants no puguin fer la presentació telemàtica, la sol·licitud es podrà fer de manera presencial demanant cita prèvia al centre. Podeu contactar-hi a:

Darrera actualització: 14.05.2020 | 14:06