DeixaLlibres a la xarxa de deixalleries

Dimarts, 16 d'abril de 2019 a les 11:00

DeixaLlibres arriba un any més, per la Diada de Sant Jordi, a les deixalleries per oferir als usuaris i les usuàries d'aquestes instal·lacions llibres reutilitzats. Del 20 al 24 d'abril.

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental va endegar l'any 2010 el projecte DeixaLlibres, consistent en la reutilització de llibres provinents de la xarxa comarcal de deixalleries. S'hi poden deixar els llibres en bon estat que no es volen i agafar-ne'n d'altres.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és conscienciar a la ciutadania sobre la importància de generar menys residus, però també allargar la vida útil d'aquest producte i que els usuaris puguin recuperar llibres en bon estat i els hi donin una nova vida.

Mitjançant aquesta campanya, ja s'han recuperat prop de 34.000 exemplars a les deixalleries del Consorci, majoritàriament novel·les, llibres de contes, biografies i infantils, quantitat que ha permès evitar l'emissió a l'atmosfera de 5.429,60 kg de CO2, dada que equival a 279.964 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia.

Darrera actualització: 16.04.2019 | 13:28