Davant les mesures adoptades, Canovelles suspèn el mercat dels diumenges

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 14:25

L’Ajuntament de Canovelles, davant les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat i la impossibilitat de garantir la restricció del 30% de l’aforament, ha decidit suspendre el mercat del proper diumenge 18 d’octubre. No obstant això, el consistori treballa per reprendre l’activitat el més aviat possible.

Aquest divendres s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública. Pel que fa als mercats no sedentaris, la resolució condiciona la seva realització a la reducció de l’aforament i l’estableix en un màxim del 30%.

Cal tenir en compte que el mercat de Canovelles aplega més de 300 parades i té una afluència de públic de prop de 10.000 persones. A més, s’ubica parcialment a carrers on hi ha habitatges i, per tant, fluxos de persones que entren i surten de les seves llars. Les seves dimensions i la ubicació del mateix fan impossible garantir un aforament màxim del 30%.

L’escàs període de temps entre la publicació de la norma i la celebració del mercat no ha permès poder oferir alternatives adequades per realitzar un dels mercats més grans de tot Catalunya.

És per tot això que, finalment, l’Ajuntament de Canovelles, ha decidit suspendre la celebració del mercat dels diumenges i prioritzar la seguretat de les persones.

No obstant això, cal destacar que la voluntat del consistori és reprendre parcialment l’activitat del mercat de cara a la propera setmana. En aquest sentit, s’està treballant per tornar a traslladar el mercat a la zona del passeig de la Ribera i reduir el nombre de parades per tal de complir amb les restriccions vigents pel que fa a l’aforament.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 14:25