Cròniques de la Festa Major 2020. Dia 2

Dissabte, 25 de juliol de 2020 a les 10:30

Gemma Duran, periodista de Canovelles i vinculada a diverses entitats del municipi, és la relatora de la Festa Major 2020. Podeu seguir els seus textos a través de la pàgina web de l’Ajuntament, del compte d’Instagram i també de la pàgina de Facebook! A continuació teniu la segona, referent al divendres 24 de juliol.

Dia 2

Ens vam quedar adormides al costat d’unes estructures de formigó abandonades. Al matí següent, desesperada i nerviosa perquè havia d’entregar el primer relat de la Festa Major de Canovelles, m’he posat a buscar una mica de paper i llapis per poder fer algunes anotacions i preparar-me pel Pregó de la Festa Major, la Tómbola Solidària i el concert que hi hauria aquell vespre.

Mentre estava fent les meves notes, se m’ha acostat un vailet amb un somriure preciós, vestit d’OVELLA.

- Sempre esteu escrivint coses per no oblidar-vos de res, les persones grans. El que és important no cal apuntar-ho! – m’ha deixat anar el petit vailet que no aixecava un pam de terra.

- Tu també t’has perdut? Ara ja en som tres!! – m’he sentit una mica més acompanyada

- Estic avorrit d’aquest planeta, les persones que m’he trobat no valoren el més essencial. – m’ha etzibat n’OVELLA

- Jo he fet el recompte de totes les persones de la Terra i no m’agrada cap. – m’ha recolzat la CAN.

Sorpresa i corpresa m’he assegut al costat d’aquells dos nens tan misteriosos i he deixat que em sorprenguessin amb les seves teories més estrafolàries.

- En el temps que portem aquí hem comptat dos-cents reis, trenta mil funcionaris, nou-cents mil comptables, vuit milions i mig de bevedors i tres-cents onze milions de vanitosos: o sigui, més de dos mil milions d’adults. I cap d’ells no ho ha sabut valorar ni veure!

- El què? – he preguntat amb ignorància, però curiositat.

- Les metgesses i infermers, i tot el personal mèdic que cuiden de nosaltres constantment no paren de demanar-nos responsabilitat, i així ho han fet al planeta dels pregons i per a tots nosaltres. Mai un sanitari s’havia adreçat abans al poble a través d’un pregó, però jo en vaig escoltar un: tot i entendre la nostra vulnerabilitat, tot i haver après molts conceptes nous de sanitat, de vegades ens n’hem oblidat!  Així ho han fet al Pregó d’enguany, o és que no has vist la retransmissió?

El món no s’atura, però quan vol ens atura.

Acompanyeu-nos en el petit viatge pels mons de la petita CAN i el petit OVELLA, aquest any en aquesta Festa Major ben excepcional i especial, però sobretot: Cuidem-nos!

 

Darrera actualització: 25.07.2020 | 10:37

Imatges

prego 2 web