Cròniques de la Festa Major 2020. Dia 1

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 11:20

Gemma Duran, periodista de Canovelles i vinculada a diverses entitats del municipi, és la relatora de la Festa Major 2020. Podeu seguir els seus textos a través de la pàgina web de l’Ajuntament, del compte d’Instagram i també de la pàgina de Facebook! A continuació teniu la primera, referent al dijous 23 de juliol.

Dia 1

Avui m’he llevat amb moltes ganes de Festa Major: m’he calçat les espardenyes, m’he lligat amb força la faixa i he sortit al carrer. Un cop al carrer, m’he trobat al mig d’un terreny sense habitar, una zona àrida i solitària sense cap edificació al voltant o senyal de vida. Què ha passat?

Lluny, a uns tres-cents metres de mi, he trobat una joveneta vestida de CAN realment extraordinària que m’observava amb aire greu, però no semblava ni perduda ni morta de gana ni de set.

  • Però... què hi fas aquí? I els teus pares?
  • Tu saps on puc trobar una truita de patates? Acompanya’m a trobar-ne una.

Quan et trobes davant una demanda tan excepcional, no t’atreveixes a desobeir, és clar. Vaig intentar arribar al carrer indústria, a l’alçada de la plaça de la Joventut, però em va ser impossible situar-me, enmig de tal descampat. Veient el meu desemparament, la petita CAN em va explicar la seva procedència. Les persones grans pensaran de seguida en la seva procedència geogràfica de país, però aquesta mossa venia de l’Asteroide 5328, segons els viatges que posteriorment em va explicar.

Des del seu planeta ella havia començat a viatjar per trobar la millor activitat per poder fer al seu petit planeta. “Un cop vaig viatjar al planeta de les truites de patata i vaig conèixer a moltes persones diferents: allà els infants es disfressaven i gaudien d’una bona estona en companyia, preparant els plats més divertits i enginyosos. A més, els era ben igual el lloc o si altra gent els veia passant-s’ho bé. En canvi, els adults, parlaven molt ràpid i de forma molt sorollosa: jo gairebé no els entenia” m’explicava la petita CAN. “Ells només estan preocupats per ser els que parlen més fort, i discutir-se per si la truita havia de ser amb ceba o sense”.

I és que hi ha alguna cosa més divertida que aplegar-se una colla disfressada al voltant d’un fogonet, cuinar una deliciosa truita de patates?

Totes les persones grans han començat sent nens, però n’hi ha poques que se’n recordin.

Acompanyeu-nos en el petit viatge pels mons de la petita CAN i el petit OVELLA, aquest any en aquesta Festa Major ben excepcional i especial, però sobretot: Cuidem-nos!

Darrera actualització: 24.07.2020 | 11:20

Imatges

botiga tapa