CONSELLS DE L’OMIC: Què fer davant un vol cancel·lat?

Dilluns, 20 de juliol de 2020 a les 10:00

Durant els últims mesos, la pandèmia provocada per la covid-19 i els canvis constants en la normativa vigent han generat certa incertesa pel que fa als drets i deures dels consumidors. En aquesta ocasió i pel que fa als temes relacionats amb el consum, posem l’accent en els viatges turístics.

A inicis de la pandèmia les autoritats demanaven calma i comprensió, ja que de manera sobtada el transit aeri va quedar tancat i, per tant, va haver-hi milers de cancel·lacions de vol forçoses. Davant d’aquesta situació es va produir una allau de reclamacions de persones que volien que se’ls retornés l’import que havien pagat. Les autoritats van decretar que es podien fer vals de compra amb una caducitat d’un any i que passat l’any, si aquest no s’utilitzava, es tornarien els diners.

A dia d’avui les coses han canviat i la posició de les autoritats amb relació a aquest tema ha fet un gir de 180 graus, decretant que totes aquelles persones que van perdre un vol a causa de la cancel·lació per part de l’empresa tenen el dret a reclamar la devolució de l'import sencer.

Com hem de procedir per reclamar els diners? Un via per poder fer-ho és l’OMIC, l'Oficina Municipal d’Informació al Consumidor. Cal posar-se en contacte amb l’oficina amb tots els documents que acompanyin aquesta reclamació: els bitllets d’avió, la relació de mails amb l'empresa i la notificació de cancel·lació del vol. Així, des de l’OMIC registraran i gestionaran la reclamació. A més, també resoldran qualsevol consulta sobre consum.

Contacta amb l'OMIC

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) segueix donant servei a distància. Tothom que ho necessiti s’hi pot adreçar a través del telèfon 689894750 o mitjançant el correu electrònic omic@canovelles.cat.

Darrera actualització: 20.07.2020 | 09:08