Conferències, tallers, activitat física i moltes emocions al Dia Mundial del Càncer de Mama

Divendres, 19 d'octubre de 2018 a les 07:10

L'Ajuntament de Canovelles i l'Institut Català de la Salut han organitzat un programa d'activitats per a informar i sensibilitzar a la població sobre el càncer de mama 

Amb motiu del dia mundial del càncer de mama, el 19 d'octubre, l'Ajuntament de Canovelles i l'Institut Català de la Salut van organitzar un programa d'activitats per informar i sensibilitzar a la població sobre el càncer de mama. Un programa que va oferir diferents activitats dirigides als professionals de l'àmbit de la salut, el treball comunitari i a totes aquelles persones interessades en el tema durant tot un dia, al Teatre Auditori Can Palots.

La jornada va oferir diferents xerrades sobre salut, l'exercici físic i prevenció de la malatia, aixi com diferents tallers. A les 9 del matí es va celebrar l'acte inaugural a càrrec de l'alcalde, Emilio Cordero, i l'adjunta d'infermeria del Servei d'Atenció Primària del Vallès Oriental de l'ICS, Lídia Pedrejón. Seguidament, van començar les conferències sobre Tecnologia i Ciència, moderades per la doctora Eulàlia Cladellas. A les xerrades es va parlar dels mitjans tècnics i el seguiment de la malaltia amb especialistes en radiodiagnòstic del Parc Taulí i una metgessa en radiologia mamària de l'Hospital de Granollers. Així mateix, la doctora Marta Viaplana va informar sobre la situació odontològica en la malaltia. 

Les conferències van seguir a partir de les 11 amb la moderadora Anna Calonge, infermera d'Atenció Comunitària DU Granollers i la xerrada sobre l'acompanyament de l'AP davant el diagnòstic del càncer. Durant més d'una hora es va parlar de l'impacte de la noticia i el suport tan important de l'equip d'atenció primària, així com la millora de l'ansietat i la depressió en l'assistència al grup d'autoajuda. 

A més, i durant tota la jornada, els assistents van anar construint el que serà el mural de les emocions. 

Després, tots els assistens van gaudir d'un esmorzar saludable per començar després les taules rodones sobre autonomia i reincersió laboral, moderades per la Vicky García, de l'ABS CAP Canovelles, i els tallers sobre drenatge limfàtic i exercici físic i cura i imatge personal. L'acte de cloenda de la primera part de la jornada va tenir lloc al voltant de les 2 del migdia a càrrec de la regidora d'Esports i Salut Comunitària de l'Ajuntament, Raquel Naveros, i la directora DU Granollers Canovelles i Les Franqueses, Núria Balcells. 

A la tarda, els actes es van traslladar a la població en general amb la classe magistral de Bollywood del centre Shindia, escola de dansa de Granollers i l'obra de teatre "Els tres pèls d'or del dimoni" del grup de Teatre Escola Camins. A les 18 h es lliuraran els premis del concurs d'expressió artística i literària a càrrec de Yolanda Sánchez, regidora d'Igualtat i Ciutadania, Francesc Sánchez, regidor d'Educació, i Anna Calonge i Vicky Garcia, de l'ICS. 

Darrera actualització: 19.10.2018 | 17:20