Canovelles se suma a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 09:15

Aquest dimarts 30 de novembre, a les 18 hores a la Biblioteca Frederica Montseny, es realitzarà la lectura del manifest institucional al qual s’adhereixen tots els municipis que formen part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, entre els quals hi ha Canovelles. A continuació, està programada una actuació musical a càrrec de Celia Galán.

L’encarregada de llegir la declaració, que enguany tenint en compte els efectes de la pandèmia i els difícils moments que estem vivint, porta per lema “La Ciutat Educadora no deixa ningú enrere”, serà la presidenta de l’àrea de Serveis a les Persones, Yolanda Sánchez. A la declaració, es posa de relleu que les ciutats educadores ens comprometem a treballar per articular respostes multidimensionals innovadores, que permetin desenvolupar les competències personals i socials del conjunt de la ciutadania, sense exclusions. També s’incideix en que apostem per la millora de la qualitat del sistema educatiu, per la lluita contra l’abandonament escolar, per la coeducació i per l'èxit educatiu del conjunt de la ciutadania, ja que l'escola juga un paper central en la reducció de les desigualtats.

Podeu llegir la declaració completa als documents adjunts.

Canovelles, Ciutat Educadora

L'Ajuntament de Canovelles es va adherir com a ciutat educadora el 12 de juny de 2002.  Des d’aleshores es treballa sota la premissa que l’educació és un procés que afecta a tots els ciutadans i ciutadanes en qualsevol moment de la seva vida i en qualsevol lloc i circumstància. 

Ciutat Educadora és un projecte global i transversal, que treballa per una educació inclusiva i de qualitat per a tothom, i que travessi els murs dels centres educatius per formar part de tot el municipi. En aquest sentit, s'entén que la tasca educativa l'exerceixen no només els centres educatius, sinó també els equipaments i serveis com la Biblioteca Frederica Montseny, el Centre Cultural, el Teatre Auditori Can Palots, el Centre Cívic, El Local de joves, el CAP, el SAE, els clubs esportius, les entitats culturals, veïnals, juvenils i de gent gran, o el teixit empresarial.   

Enguany, dins aquest projecte s’han inclòs activitats com les programades per la Biblioteca Frederica Montseny per celebrar l’any de les Fruites i les Verdures, les Jornades Medievals, la creació del nou Consell d’Infants de Canovelles o els tallers sobre intel·ligència eròtica-afectiva a El Local.

Darrera actualització: 30.11.2021 | 09:22