Canovelles reafirma els compromisos la nova Carta de Ciutats Educadores

Dilluns, 30 de novembre de 2020 a les 10:45

El ple de l’Ajuntament de Canovelles ha fet una declaració institucional en què reafirma el compromís del consistori amb els principis bàsics de la carta de les Ciutats Educadores, que enguany ha estat renovada amb motiu dels 30 anys de la seva proclamació.

La declaració institucional, signada per tots els grups municipals, recorda que l’ajuntament de Canovelles es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores l’any 2002 i que, des d’aleshores, ha treballat sota la premissa que l’educació és un procés que afecta a tots els ciutadans i ciutadanes en qualsevol moment de la seva vida i en qualsevol lloc i circumstància.

De la mateixa manera, s’ha insistit en el fet que el projecte de Ciutat Educadora és un projecte global i transversal, que treballa per una educació inclusiva i de qualitat per a tothom, i que travessi els murs dels centres educatius per formar part de tot el municipi.

En aquest sentit, s’ha posat de relleu la tasca educativa que exerceixen no només els centres educatius, sinó també la que fan altres equipaments i serveis com la Biblioteca Frederica Montseny, el Centre Cultural, el Teatre Auditori Can Palots, el Centre Cívic, El Local de joves, el CAP, el SAE, els clubs esportius, les entitats culturals, veïnals, juvenils i de gent gran, o el teixit empresarial.   

Així, l’Ajuntament de Canovelles també fa una crida a continuar unint esforços per fer efectiu el Dret a la Ciutat Educadora: construint un poble en què prevalgui la inclusió i la igualtat d'oportunitats, la justícia social, la democràcia participativa, la convivència entre diferents cultures, el diàleg entre generacions, la promoció d'un estil de vida saludable i sostenible, la cooperació i la pau, entre d’altres.  

La Carta de Ciutats Educadores s’actualitza

Enguany se celebren 30 anys de la proclamació de la Carta de Ciutats Educadores, el document fundacional d’aquest moviment internacional que promou una visió de ciutat que situa l’educació com a vector de transformació social i de millora de la vida comunitària. I coincidint amb aquest aniversari es proclama una nova versió actualitzada del document.

La nova versió de la Carta manté l'essència i els valors que promou des dels seus inicis, però davant els nous reptes globals que han d'afrontar les ciutats, el Comitè Executiu ha cregut necessari actualitzar-la per a seguir inspirant l'acció municipal. Així, la nova Carta reforça temes com la qüestió de gènere i la sostenibilitat, conté un principi específic de salut i cures, dóna més pes a la cultura i incorpora la bretxa digital i el big data. Podeu consultar la nova carta als documents adjunts.

Exposicions i xerrades, posposades fins al 2021

Par tal de garantir la seguretat davant la pandèmia de la covid-19, el programa d’activitats previst per commemorar els 20 anys de Canovelles com a Ciutat Educadora s’ha posposat fins al primer trimestre de l’any vinent, sempre que la situació sanitària ho permeti. Així, està previst que se celebri un cicle de debats sobre  la ciutat com a eix educatiu i que es realitzi una exposició sobre els 20 anys de Canovelles Ciutat Educadora.

Darrera actualització: 30.11.2020 | 10:44