Canovelles publica un informe sobre les accions realitzades pel consistori en el marc de la crisi provocada pel coronavirus

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 11:45

El ple telemàtic d’aquest dilluns 27 d’abril ha servit per rendir comptes i presentar el contingut de l’informe sobre la gestió de l’acció municipal durant la crisi provocada per la Covid-19, enfocada a pal·liar els efectes de la pandèmia i atendre a aquelles persones del municipi que més ho necessiten. Així el document, de gairebé 30 pàgines, inclou prop d’una cinquantena d’accions estructurades en quatre blocs diferents: mesures socials, mesures econòmiques, mesures de l’espai públic i seguretat ciutadana, i mesures en l’àmbit de la comunicació i les TIC.

Mesures socials

Cal destacar que dels 13  de març al 22 d’abril, i en comparació amb les dades de l’any passat, els equips bàsics d’atenció social, aquells que atenen les persones més vulnerables, han passat de realitzar 664 atencions a fer-ne 1.974 (la xifra s’ha incrementat en més de 1.300).

Pel que fa a les mesures adoptades, totes elles han estat enfocades a no deixar cap persona desatesa. És per això que s’ha treballat coordinadament amb altres entitats i organismes públics per atendre principalment a la gent gran, a persones dependents i als infants més vulnerables.  Entre les mesures adoptades destaquen l’ampliació del servei de teleassistència, que a Canovelles té una ratio de més del 20% dels majors de 65 anys (la més alta de la província de Barcelona); les trucades a la població major de 70 anys; els ajuts per tal de garantir l’alimentació dels infants; o l’impuls i suport a la xarxa de voluntariat del municipi.

Mesures econòmiques

 L’Ajuntament de Canovelles ha establert un nou calendari fiscal en què s’amplien els terminis de pagament d’impostos i taxes municipal. Amb aquesta mesura, el consistori pretén oferir a famílies i empreses un marge de temps prou ampli per poder fer front a aquestes despeses.

Així, s’ha ampliat el període de pagament de l’IBI, de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, o la taxa d’entrada de vehicles (guals). D’altra banda, s’han deixat de cobrar quotes de serveis com el de l’escola bressol municipal Marta Mata, el CEM Thalassa, o el Centre Cultural.

Mesures de l’espai públic i seguretat ciutadana

Les mesures adoptades en relació a l’espai públic i la seguretat se centren principalment a reforçar i incrementar les tasques de neteja i desinfecció, així com reforçar les tasques de vigilància i pedagogia de la Policia Local de Canovelles.

En aquest sentit, l’ajuntament ha treballat amb les empreses adjudicatàries dels serveis de neteja i manteniment per tal de reorganitzar les tasques atenent a les circumstàncies i necessitats de la crisi sanitària sense que aquest fet suposi un increment del cost d’aquest servei ni tampoc una reducció de les plantilles de treballadors/es, que durant aquests dies continuen realitzant la seva feina.

D’altra banda, la Policia Local ha incrementat la vigilància: des de l’inici del confinament i fins al 26 d’abril s’han produït 3 detencions, s’han aixecat 142 actes, i s’han identificat 309 persones si 282 vehicles.

Mesures en l’àmbit de la comunicació i les TIC

Des del departament de Comunicació s’ha centralitzat tota la informació que cal fer arribar a la ciutadania de Canovelles durant aquest període de crisi sanitària donant la màxima prioritat a la informació de servei i l’actualitat de municipi.

D’altra banda, pel que fa al servei municipal de Noves Tecnologies està vetllant per assegurar la continuïtat dels serveis informàtics i telemàtics que permeten que el consistori segueixi funcionant i prestant servei als ciutadans.

 

PODEU CONSULTAR L’INFORME COMPLET ALS DOCUMENTS ADJUNTS

 

 

Darrera actualització: 28.04.2020 | 11:41