Canovelles obre una línia d’ajuts per als comerços afectats econòmicament per la covid-19

Dijous, 1 d'octubre de 2020 a les 13:30

L’Ajuntament de Canovelles destinarà 175.000 euros a pal·liar els efectes econòmics provocats pel tancament obligatori d’establiments i serveis durant el període de l’estat d’alarma. L’objectiu d’aquesta línia d’ajuts, que es podrà sol·licitar fins al 30 d’octubre,  és donar suport als marxants, el petit comerç i els serveis del municipi i promoure la seva continuïtat.

L’ajut que ha posat en marxa l’Ajuntament de Canovelles inclou tres línies de subvencions: la primera, destinada als marxants del mercat de Canovelles, consisteix en un ajut de 40 € per metre lineal de parada autoritzada. La segona, dirigida als establiments, comerços o marxants als quals l’Ajuntament de Canovelles presta el servei de recollida i gestió dels residus comercials, consisteix en un ajut que oscil·larà en cada cas depenent dels metres quadrats de l’establiment i el tipus de residus que generen. I per últim, el tercer ajut, destinat als titulars de comerços o serveis obligats a tancar durant l’estat d’alarma o que acreditin una davallada dels ingressos del 75%, suposa 300 € per titular. Amb tot, l’objectiu dels ajuts és compensar la pèrdua d’ingressos i contribuir al manteniment del comerç local.

Podran accedir-hi aquells autònoms o empreses que hagin iniciat la seva activitat abans de la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març de 2020, que tinguin el local o el centre de treball ubicat a Canovelles (s’inclouen també els titulars  amb autorització de parada de venda no sedentària al municipi), que hagin hagut de suspendre la seva activitat com a mesura derivada de l’aplicació de l’estat d’alarma o que, tot i no haver de tancar, hagin sofert una davallada dels ingressos per vendes d’un 75%.

Els interessats que compleixin amb les condicions requerides podran sol·licitar aquestes subvencions fins al 30 d’octubre.

Conveni amb l’associació Comerç Actiu Canovelles

D’altra banda, el consistori ha formalitzat el conveni de col·laboració amb l’associació de comerciants del municipi, Comerç Actiu Canovelles, a través del qual l’Ajuntament atorga 12.000 euros a l’entitat per a la dinamització comercial i la realització de campanyes. 

Aquest recurs serveix a l’entitat per engegar campanyes comercials en èpoques assenyalades, com per exemple el Nadal, dur a terme accions participatives o promocions i, enguany, poder dur a terme campanyes per pal·liar els efectes de la covid-19 i reactivar l’activitat comercial. A més, cal destacar que una part d’aquests diners, concretament 4.400 euros, es destinaran a la contractació d’un dinamitzador/a comercial.

Darrera actualització: 01.10.2020 | 13:35