Canovelles ja ho té tot a punt per l’inici del curs escolar

Dimarts, 8 de setembre de 2020 a les 11:30

L’Ajuntament ha posat a disposició dels centres educatius diversos espais per a ser utilitzats com a aules, tot i que, de moment i tenint en compte les ratios indicades pel Departament d’Educació, no caldrà fer-ne ús. A més, els centres educatius han establert protocols per garantir grups estancs de convivència i minimitzar el contactes.

L’Ajuntament de Canovelles ha posat a disposició de les escoles diversos espais com l’edifici de l’antiga escola bressol Sant Jordi o alguns espais de Can Palots per tal que puguin ser utilitzats com a aules. No obstant això, i tenint en compte les indicacions i ratios suggerides pel Departament d’Educació, sembla que aquests espais no seran necessaris de moment. El que sí que s’utilitzarà serà la pista exterior del pavelló Tagamanent, que s’ha cedit a l’escola Els Quatre Vents perquè pugui ser utilitzada com a zona de patí del cicle dels grans.

Pel que fa a la neteja i desinfecció dels centres, Tots els centres educatius es netejaran amb desinfectant un cop al dia i, a més, a mig matí, es realitzarà una neteja extra dels lavabos de totes les escoles. D’altra banda, el consistori proporcionarà gel hidroalcohòlic i productes desinfectants per a totes les aules.

Cal destacar que en el cas de l’Escola Bressol Municipal Marta Mata, a cada passadís s’ha habilitat una aula per poder aïllar aquells alumnes que presentin símptomes en cas que sigui necessari.

Grups estancs de convivència

Tenint molt en compte les indicacions del Departament d’Ensenyament, els centres educatius de Canovelles han elaborat protocols per tal que les classes es realitzin mitjançant grups estancs de convivència i es minimitzin els possibles contactes.

En el cas de la primària, les classes s’organitzaran mitjançant grups estancs de convivència o grups bombolla, on es relacionaran sempre els mateixos alumnes i el professor de referència o tutor, que impartirà el màxim nombre d’assignatures possibles. Només els especialistes, com per exemple el professorat de llengua anglesa o música, impartiran classes a diferents grups. En aquests casos, ho hauran de fer sempre amb mascareta i respectant les distàncies de seguretat. Fora dels grups bombolla, caldrà seguir les normes establertes: l’ús de mascaretes per als majors de 6 anys i mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig.

Dins l’escola es prioritzarà l’ús individual del material i, en cas que aquest sigui compartit, caldrà desinfectar-lo.  

Les entrades i sortides seran esglaonades i amb circuits prèviament establerts. A més, diàriament, es prendrà la temperatura als alumnes. Per evitar que els infants coincideixin durant els moments d’esbarjo, també s’han determinat torns per sortir al pati i s’han diferenciat espais segons la classe o el cicle al què pertanyen.

També es fomentarà el rentat de mans (mínim cinc cops al dia) i la ventilació constant dels espais (mínim 3 ventilacions de 10 minuts al llarg del dia).

Un altre de les novetats d’aquest curs és que es limitarà l’accés de les famílies a l’interior dels centres educatius.

Comunicació amb el CAP de Canovelles

Per últim cal destacar que tots els centres educatius mantindran un contacte constant amb el CAP de Canovelles. Així, en cas de detectar qualsevol persona amb símptomes podran parlar amb la persona de referència que els indicarà el procediment que cal seguir tenint en compte el protocol i la situació sanitària del moment.

Darrera actualització: 08.09.2020 | 11:31