Canovelles instal·la un nou desfibril·lador a la pista polivalent

Dimecres, 10 de març de 2021 a les 12:00

A més, s’han renovat els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) que ja hi havia al municipi. D’aquesta manera, el consistori referma la seva voluntat de ser un poble cardioprotegit.

Aquest dimecres s’han renovat els quatre DEA que hi havia fins ara a Canovelles i que estaven ubicats a diferents espais esportius i culturals. Concretament, s’han substituït per uns de nous els desfibril·ladors instal·lats al pavelló de Ca la Tona, al pavelló Tagamanent i al Teatre Auditori Can Palots, així com el DEA mòbil del que disposa la Policia Local. 

D’altra banda, s’ha instal·lat un desfibril·lador a la nova pista polivalent, un espai que es va posar en funcionament al desembre de l’any passat i que també està destinat a activitats esportives i culturals.

Per què és important disposar de DEA als espais públics?

 La mort sobtada és una de les principals causes de mort al món. Es tracta d’una parada cardíaca sobtada i inesperada que es produeix en una persona aparentment sana. La causa més freqüent és la fibril·lació ventricular i es calcula que a Espanya es produeixen prop de 30.000 casos a l’any.

Segons els experts, la rapidesa amb la què es tracta al pacient és clau per a la seva supervivència. Les xifres mostren que per cada minut que passa es redueix un 10% la probabilitat de sobreviure.

Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) són aparells dissenyats per reconèixer la causa de l’aturada cardíaca i administrar al cor una descàrrega elèctrica controlada per tal de restaurar el seu ritme cardíac normal. Els DEA poden ser utilitzats pràcticament per qualsevol persona, encara que no tingui formació sanitària, ja que l’aparell indica com cal actuar durant tot el procés i permet oferir a la víctima una atenció ràpida fins que arribin els serveis d’emergències mèdiques.

Podeu consultar com actuar aquí.

Darrera actualització: 10.03.2021 | 11:12