Canovelles incrementa el nombre d’espais públics cardioprotegits

Dijous, 30 de març de 2023 a les 13:30

Aquest dijous s’han instal·lat 3 desfibril·ladors externs automàtics (DEA) fixes i s’han adquirit 2 més de mòbils. D’aquesta manera el consistori compta amb 12 DEA distribuïts a diversos equipaments o serveis del municipi.

Després de l’adquisició dels cinc DEA nous, actualment a Canovelles hi ha desfibril·ladors a tots els equipaments esportius (pavelló de Ca la Tona, pavelló Tagamanent, camp de futbol, pista de petanca i pista polivalent), a Can Palots, al Centre Cultural, a l’edifici de la Policia Local i a l’Ajuntament. A més, la Policia de Canovelles disposa de tres DEA mòbils, a punt per utilitzar en qualsevol moment.

L’adquisició i la instal·lació dels nous dispositius, a càrrec de l’empresa Caryosa Group, va associada a una formació en l’ús dels DEA a prop d’una trentena de treballadors. La formació té l’objectiu de millorar el servei i l’efectivitat en cas que fos necessari fer-los servir.

Per què és important disposar de DEA als espais públics?

La mort sobtada és una de les principals causes de mort al món. Es tracta d’una parada cardíaca sobtada i inesperada que es produeix en una persona aparentment sana. La causa més freqüent és la fibril·lació ventricular i es calcula que a Espanya es produeixen prop de 30.000 casos a l’any. Segons els experts, la rapidesa amb la què es tracta al pacient és clau per a la seva supervivència. Les xifres mostren que per cada minut que passa es redueix un 10% la probabilitat de sobreviure.

Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) són aparells dissenyats per reconèixer la causa de l’aturada cardíaca i administrar al cor una descàrrega elèctrica controlada per tal de restaurar el seu ritme cardíac normal. Els DEA poden ser utilitzats pràcticament per qualsevol persona, encara que no tingui formació sanitària, ja que l’aparell indica com cal actuar durant tot el procés i permet oferir a la víctima una atenció ràpida fins que arribin els serveis d’emergències mèdiques. Podeu consultar com actuar aquí.

 

Darrera actualització: 30.03.2023 | 13:37