Canovelles ha rebut el distintiu “Equipaments 2030: responsables i educadors”

Dilluns, 3 d'abril de 2023 a les 10:30

Aquest reconeixement, que atorga la Diputació de Barcelona, pretén distingir aquells municipis que han format part del projecte i que han contribuït a la transformació dels seus equipaments esportius, educatius o de joventut. 

Canovelles és un dels 297 ens locals que han rebut finançament de la Diputació de Barcelona per transformar espais com el pavelló Tagamanent, la Biblioteca Frederica Montseny o l’Ajuntament de Canovelles. Així, el divendres, 31 de març, l’alcalde Canovelles, Emilio Cordero, va rebre el distintiu de les mans del diputat delegat de Joventut, Javier Silva. A l’acte de lliurament també hi van assistir els tinents d’alcalde Yolanda Sánchez i Francesc Sánchez.

El distintiu pretén reconèixer aquells equipaments responsables (que integren criteris de sostenibilitat en els vessants social, econòmic i ambiental) i educadors (que transmeten aquests valors de compromís i sostenibilitat entre les persones i que promouen la seva participació). De fet, s’entén per a “Equipament 2030” el conjunt format per l’espai construït, les activitats i usos que s’hi fan, la comunitat de persones usuàries, l’entorn en el qual s’integra i l’administració que el gestiona.

En aquest sentit, l’alcalde de Canovelles ha celebrat aquest reconeixement “que d’alguna manera posa de relleu la feina feta per tal de seguir avançant cap a un municipi més sostenible i més amable per a les persones. Que compti amb espais oberts a la ciutadania on, no només hi hagi instal·lacions modernes i eficients, sinó també serveis i activitats que aportin eines i qualitat de vida als nostres veïns”

¿Què és el projecte “Equipaments 2030”?

El Projecte Transformador “Equipaments 2030, responsables i educadors” està impulsat per la Diputació de Barcelona. Té com a finalitat promoure que els equipaments i espais municipals educatius, esportius i de joventut puguin arribar a ser edificis i instal·lacions inclusius, igualitaris, referents educadors de la sostenibilitat, els ODS i els principis de l’Agenda 2030, i fer partícips les persones usuàries de les seves iniciatives. Aquests equipaments han de ser l’epicentre de la transformació social i transmissió de valors.

Podeu trobar tota la informació sobre el projecte transformador “Equipaments 2030” a l’espai web de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 03.04.2023 | 09:40