Canovelles forma part de l’OnCodines Trail: un repte esportiu solidari per equips

Dimecres, 18 de setembre de 2019 a les 12:20

L’atleta del Salomon Team Eli Gordón i l’Alpinista Sergi Mingote apadrinen aquesta iniciativa on els participants hauran de córrer 70 quilòmetres o caminar-ne 55 contra el càncer. Les inscripcions s’obriran el dilluns 23 de setembre.

Canovelles se suma a la OnCodines Trail, un repte esportiu solidari contra el càncer que es farà el 21 de març de 2020. Es tracta d’un recorregut per muntanya corrent 70 quilòmetres o caminant-ne 55 en equips d’entre quatre i sis persones al llarg d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès. Els equips que hi participin ho faran amb un doble objectiu: completar la cursa i recaptar un mínim de 600 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació Oncovallès i la Barcelona Brain Health Initiative. En aquest sentit, la participació a la cursa requerirà (a banda de la inscripció de cada un dels participants per les despeses d’organització) la donació de cada equip.

Les inscripcions s’obriran el dilluns 23 de setembre i es podran realitzar a través de la pàgina de l’OnCodines Trail, un espai que es convertirà en l’eina per centralitzar tant les inscripcions com el voluntariat.

Els impulsors de l’OnCodines trail són un grup de corredors de Sant Feliu de Codines, agrupats sota el paraigua de la secció runner del Club Atlètic Sant Feliu. El grup sol participar en curses solidaries com l’Oncotrail de Girona. Lluís Vilalta, un dels directors de l’OnCodines, ha explicat que el repte neix arran de la pèrdua de la Glòria, una de les membres de l’equip, “ella era una persona molt solidària. No vam poder fer res per ella però amb aquest homenatge pretenen recaptar uns diners que puguin ajudar a moltes persones”.  Vilata també ha dit que “l’objectiu és arribar a 100 equips d’entre 4 i 6 persones i que, en cas de superar-los, es crearà una llista d’espera per estudiar si es pot ampliar la participació”.

Les donacions de l’OnCodines, que aniran a parar a Oncovallès i a la Barcelona Brain Health Initiative, un projecte de recerca de l’Institut Guttman dedicat a la salut cerebral i a la investigació de les malalties del cervell,  es destinaran íntegrament al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació.

Un recorregut amb vistes espectaculars

El traçat de la prova recorre Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, l’Ametlla del Vallès, Figaró, La Garriga, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells i Caldes de Montbui, recorrent indrets emblemàtics com Sant Miquel del Fai, Puiggraciós, el bosc de Malhivern, la plaça de la Font del Lleó o la Porxada de Granollers.

 

 

Darrera actualització: 18.09.2019 | 12:25

Imatges

Regidors de Canovelles a la presentació de l'OnCodines Trail