Canovelles estrena dues màquines escombradores més eficients i sostenibles

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 13:50

La posada en funcionament de les noves escombradores, que suposa millores tan pel que fa a la qualitat del servei com a la cura del medi ambient, és una de les accions incloses al nou contracte del servei de recollida de residus i neteja viària adjudicat a l’empresa Urbaser SA. A més, les noves màquines compten amb una nova imatge associada a la campanya “Canovelles, amb tu és més neta”. 

Aquest dimecres s’han presentat les dues màquines escombradores noves que començaran a netejar els carrers de Canovelles aquesta mateixa setmana i que suposen millores tant pel que fa a la qualitat del servei, ja que les màquines tenen més capacitat d’aspiració i neteja, com a la cura del medi ambient, ja que compten amb un motor més eficient i menys contaminant, entre d’altres.

La posada en marxa d’aquestes escombradores és una de les millores derivades de la implementació del nou contracte del servei de recollida i neteja viària que es va adjudicar, durant el primer trimestre de l’any, a l’empresa Urbaser SA. El contracte, que té una durada de 8 anys i suposa una despesa anual de gairebé 1,5 milions d’euros, inclou millores tant pel que fa a la qualitat com la quantitat del servei. Contempla l’augment de la neteja dels contenidors, l’increment de la freqüència de neteja viària, la recollida de les restes de poda, la renovació i increment del nombre de papereres al municipi, o la renovació de vehicles, entre d’altres.

Així, ara es renoven les dues escombradores i està previst que, més endavant, s’incorporin a la flota un nou camió recol·lector i tres vehicles elèctrics: el vehicle d’inspecció, el camió destinat a la recollida de mobles i el camió de neteja amb hidropressió.  

Millores respecte a les antigues escombradores

Les noves escombradores suposen diverses millores respecte als vehicles antics. Pel que fa al servei de neteja, s’augmenta la mobilitat del sistema d’escombrat i la seva capacitat d’adaptar-se a les diferents superfícies. També es millora el sistema d’aspiració i la capacitat de recollida. A més, el nou sistema disminueix les possibles molèsties que les màquines puguin ocasionar als veïns, ja que són menys sorolloses i redueixen l’emissió de pols gràcies a un filtratge de l’aire més eficient.

Pel que fa a la cura del medi ambient, les escombradores compten amb un sistema intel·ligent de control que limita les revolucions del motor, estalvia combustible i disminueix les emissions de CO2.

Canovelles, amb tu és més neta!

La posada en marxa de les escombradores s’associa a una nova imatge del servei, que sota el títol “Canovelles, amb tu és més neta” pretén corresponsabilitzar als ciutadans del manteniment i la cura dels espais públics.

En aquest sentit, i precisament perquè no serveix de res netejar constantment sense la col·laboració de la ciutadania per mantenir en condicions adequades els carrers i les places, les escombradores inclouen la dita tradicional catalana “No és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta”.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 13:52

Imatges

Posada en marxa de les noves escombradores Campanya Canovelles, amb tu és més neta Interior de les escombradores