Canovelles elabora un vídeo per recordar que, durant el ramadà, cal mantenir el confinament

Divendres, 24 d'abril de 2020 a les 14:50

Aquest divendres 24 d’abril comença el ramadà, un mes sagrat per a la comunitat musulmana i que, a causa de la pandèmia provocada pel coronavirus, enguany s’inicia amb les mesquites tancades i sense la possibilitat de reunir-se per compartir aquest període. És per això que l’Ajuntament de Canovelles i la Policia Local, en col·laboració amb veïns del municipi, han elaborat un vídeo per recordar que és imprescindible mantenir el confinament i complir amb les restriccions. Al vídeo es pot escoltar el mateix missatge en català, gràcies a una agent de la Policia Local; en mandinga, gràcies a un veí d’origen subsaharià, i en àrab, gràcies a un veí d’origen magrebí.

De la mateixa manera, el consistori vol agrair l’esforç que està realitzant la població i traslladar un missatge d’ànim i positivisme amb l'esperança que l’any vinent es pugui tornar a gaudir d’un ramadà en comunitat.

Conscients que evitar les concentracions de persones per resar o per trencar el dejuni i compartir l’iftar és un gran sacrifici, des del consistori també es vol posar de relleu que mantenir el confinament és un acte d’amor i solidaritat cap a tota la comunitat. D’aquesta manera, la societat protegeix als més vulnerables i a aquelles persones que han de sortir al carrer a treballar i prestar els serveis essencials.

Un cop més, cal felicitar la població pel seu esforç i animar-la a mantenir el confinament. Com a exemple, destaca el compliment que s’ha realitzat durant altres festivitats religioses, com pot ser la Setmana Santa i la pasqua cristiana, o durant actes culturals, com la Diada de Sant Jordi, una de les festes més arrelades al territori català.

Així, compartim algunes de les recomanacions que fa Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (podeu trobar el document complert als documents adjunts):

1.    En aquest moment es pot afirmar ja que la situació de la pandèmia seguirà exigint mesures excepcionals de prevenció del contagi, al llarg d’aquest mes i de força més temps.

2.    L’estat d’alarma declarat a l’Estat espanyol es mantindrà vigent fins al 26 d’abril, i no es descarta que es puguin produir noves pròrrogues.

3.    En qualsevol cas, les concentracions d’un nombre elevat i indiscriminat de persones hauran d’estar restringides força més temps.

4.    Amb independència del que fixin les disposicions legals, per tal de no posar en risc les persones, facilitar el compliment del confinament i com a senyal de solidaritat envers tota la població, seguim recomanant la supressió de tota activitat pública o col·lectiva als centres de culte.

5.    Mentre sigui vigent l’estat d’alarma, els equipaments on a vegades es desenvolupen aquestes activitats estan tancats al públic.

6.    Les entitats religioses poden oferir mitjans i propostes per a un seguiment privat o a distància de les diverses festivitats o celebracions.

 

Darrera actualització: 24.04.2020 | 15:52