Canovelles edita quatre postals del municipi coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya

Dimecres, 11 de setembre de 2019 a les 13:45

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Canovelles ha servit per repartir les primeres postals col·leccionables del municipi, un total de quatre imatges que mostren diferents elements: el Cancerber de la colla de Diables de Canovelles, la plaça Margarita Xirgu, la porta d’entrada a la masia de Can Valls i una vista de la masia de Can Colomer.

Les fotografies han estat realitzades per diversos fotògrafs del municipi: Joan Girbau, Josep Hospital i Lluís Lorenzo han col·laborat de manera altruista aportant imatges que pretenen captar l’essència de Canovelles ja sigui a través d’elements de la cultura popular, del patrimoni històric o d’espais urbans on té lloc la vida pública.

L’objectiu d’aquesta iniciativa es posar en valor la cultura i el patrimoni de Canovelles, és per això que es continuaran editant més postals. De fet, ja s’ha previst que es publiqui una postal més abans no acabi l’any.

Una diada molt participativa

Finalment l’acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya ha tingut lloc al Teatre Auditori de Can Palots. Els actes tradicionals i l’ofrena floral han estat els elements centrals de la Diada. Els Pastorets de Canovelles, que enguany celebren el seu 25è aniversari, han estat els encarregats de recitar els poemes de Joan Brossa i Miquel Matí i Pol i una cançó de Joan Dausà. Ho han fet amb l’acompanyament musical d’Adrià Aguilera i de la Coral Rosa de Bardissa.

A continuació s’ha realitzat l’ofrena floral on han participat gairebé una trentena d’entitats educatives, culturals, esportives, religioses i polítiques. Tot seguit la colla Bastonera, la colla Gegantera i la colla de Diables han realitzat una mostra de cultura popular a la plaça de l’ajuntament. L’acte ha acabat amb un brindis popular.

 

Podeu veure les imatges de la Diada aquí

 

Darrera actualització: 11.09.2019 | 14:24