Canovelles crea una Taula de Seguretat i Convivència que integra cossos de seguretat i personal tècnic municipal

Dijous, 15 d'octubre de 2020 a les 13:30

La taula pretén abordar aspectes relacionats amb la seguretat i la convivència al municipi des d’un punt de vista integral, partint del treball conjunt de la Policia Local de Canovelles, el cos de Mossos d’Esquadra i personal municipal de les diferents àrees del consistori.

Aquest dijous 15 d’octubre s’ha constituït formalment la Taula de Seguretat i Convivència de Canovelles, un òrgan que pretén abordar de manera integral aspectes relacionats amb aquests dos aspectes, la seguretat i la convivència, tenint en compte no només aquells fets detectables per als cossos de seguretat, sinó també aspectes relacionats amb la percepció de seguretat i el benestar de la ciutadania.

La taula està formada per representants de la Policia Local de Canovelles, representants del cos de Mossos d’Esquadra i personal tècnic municipal que treballa directament amb la ciutadania, entre les que s’inclouen la coordinadora de l’àrea de Serveis a les Persones, la coordinadora de Serveis Socials o la tècnica d’Igualtat i Ciutadania. També forma part de l’ens el regidor de Relacions Ciutadanes, David Rodríguez,  la primera tinent d’Alcalde, Yolanda Sánchez, i l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, que presideix la taula.

La primera sessió ha servit per establir les línies d’actuació futures i la periodicitat amb la qual la taula es reunirà a partir d’ara. Ja s’han previst dues trobades més abans no acabi l’any i s’han fet propostes que giren entorn el treball transversal, la presència a la via pública i l’actuació als principals eixos comercials.

Un dels trets característics de Canovelles és la seva voluntat de ser un poble d’acollida, divers i integrador. Un fet que sovint es converteix en un valor a destacar, atorgant al municipi una riquesa i diversitat cultural extraordinàries. No obstant això, aquesta realitat també implica conviure amb inevitables friccions d’encaix social i factors de precarietat i risc d’exclusió.

És per això que, a la taula, el treball transversal i multidisciplinar entre forces de seguretat, els serveis socials i el personal de mediació i igualtat seran imprescindibles per mantenir i millorar la percepció de seguretat i la convivència i bon veïnatge d’una societat diversa, que té molts factors per compartir i enriquir-se mútuament.

Actuacions realitzades durant les últimes setmanes

Aquest ens neix després del treball conjunt de l’Ajuntament de Canovelles, la Policia Local i cos de Mossos d’Esquadra. De fet, ja fa mesos que el consistori, la comissaria de Canovelles i la comissaria de Mossos d’Esquadra treballen de manera coordinada per abordar problemàtiques de seguretat relacionades amb l’habitatge, la tinença d’estupefaents, la COVID19 i d’altres de convivència com l’ús intensiu i excloent de la via pública.

Darrera actualització: 15.10.2020 | 13:38

Imatges

taula de seguretat i convivencia 2 taula de seguretat i convivencia 3 taula de seguretat i convivencia 4