Canovelles commemora el 25N amb un vídeo participatiu i un taller sobre la mutilació genital femenina

Dimarts, 24 de novembre de 2020 a les 13:30

El consistori també ha convocat, pel 25 de novembre a les 12 hores davant l’Ajuntament, un minut de silenci per les víctimes de la violència envers les dones i se suma al manifest institucional 2020, que posa el focus en els efectes de la pandèmia de la covid-19 sobre la violència de gènere.

L’Ajuntament de Canovelles ha convocat un minut de silenci per les víctimes de la violència de gènere. L’acte es realitzarà, coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el dimecres 25 de novembre a les 12 hores a la plaça de l’Ajuntament i seguint les mesures sanitàries establertes de prevenció per a la propagació de la covid-19.

D’altra banda, el servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Canovelles ha impulsat la creació d’un vídeo basat en l’adaptació del poema de l’artista Roy Galán per reflexionar sobre la violència de gènere.  El treball ha estat realitzat per l’Adrià Álvarez, un alumne de l’IES Bellulla, i hi han col·laborat ciutadanes de Canovelles, recitant el poema, i els artistes locals Cèlia i Elias Galán, realitzant l’adaptació de la cançó la Puerta Violeta de Rozalén. El vídeo es podrà veure a través de les xarxes socials, incloses les de l’Ajuntament de Canovelles, a partir del 25 de novembre.

Taller per conscienciar contra l’ablació

El dissabte 28 de novembre de 10 a 12 hores i a la segona planta de la biblioteca Frederica Montseny es realitzarà un taller sobre la prevenció de la mutilació genital femenina dirigit a homes procedents de o amb vincles amb zones subsaharianes on encara avui es practica l’ablació. 

El taller, que ofereix la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i que imparteix l'Associació Jokkere Endam, té l’objectiu de conscienciar sobre les conseqüències emocionals i físiques que té per a les dones, així com de les conseqüències penals que també té per a qui ho faci. L’objectiu final és evitar que es produeixi aquesta agressió contra les nenes.

D’altra banda, cal destacar que des del servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Canovelles també s’ha engegat un taller de formació en agressions sexistes en espais d’oci nocturn dirigit a components d’entitats que organitzen activitats. En aquest cas, la formació es realitza en línia a través de la plataforma zoom i consta de dues sessions. A més, des del 13 d’octubre es realitza un curs integral de primera acollida destinat a dones nouvingudes i en el que s’inclou informació sobre prevenció de la violència masclista.

Manifest 2020, l’efecte de la pandèmia

Està previst que durant la sessió plenària del dijous 26 de novembre el consistori s’adhereixi al manifest del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que enguany posa sobre la taula la situació que han viscut les víctimes de violència de gènere durant la crisi de la covid-19 i, especialment, els efectes que ha provocat la situació de confinament per aquelles dones que conviuen amb el seu agressor.

El document posa de relleu que també han augmentat les violències en línia com l’assetjament o el control a través de les xarxes, i que el nombre de trucades i atencions s’han vist incrementats en xifres tristament històriques.

A més, el manifest també fa una crida a la societat a fer un pas endavant per a denunciar les violències masclistes en tots els seus àmbits i formes.

 

 

 

Darrera actualització: 25.11.2020 | 08:59