Canovelles celebra el 8M amb una programació especial

Dimarts, 2 de març de 2021 a les 10:10

Ajuntament i entitats sumen forces per commemorar el Dia Internacional de la Dona malgrat la pandèmia.

Canovelles celebrarà el Dia Internacional de la Dona, el 8M, amb una programació adaptada a la pandèmia. A diferència dels anys anteriors, enguany tots els actes per reivindicar la lluita feminista i contra el sexisme seran o bé en format virtual o amb un format reduït i seguint estrictament totes les mesures de seguretat.

Així, el cap de setmana previ al 8M, l’Ajuntament ha programat diverses activitats commemoratives. Dissabte, 6 de març, a les 18 h, El Local impartirà el taller Visca les Bruixes, en què, a partir de jocs, vídeos i dinàmiques participatives, es parlarà sobre qui van ser realment les bruixes i el motiu de la seva persecució. El taller finalitzarà amb un cartell creatiu fet col·lectivament.

Diumenge, 7 de març, se celebrarà la jornada central del programa d’actes reivindicatius al Teatre Auditori Can Palots. A partir de les 18 h, l’equipament acollirà la lectura del manifest d’enguany, un avançament dels dos muntatges (Ellas i Tengo alas para volar) del grup de teatre de dones gitanes que s’estrenaran al juny, i el concert de Diveu Un tribut a les dones. Aquesta darrera audició és un recull de peces musicals amb un missatge d’igualtat, escrites majoritàriament per dones, acompanyat de petites escenes teatrals que tenen l’objectiu de visibilitzar els micromasclismes amb un toc d’humor i música. L’entrada  a l’acte és gratuïta amb aforament limitat.

Més enllà del cap de setmana, del 5 al 15 de març, el Centre Cultural celebrarà l’acció reivindicativa Empoderament Lila. Durant aquests deu dies, la façana de l’equipament lluirà dos llaços liles, un de gran i un de petit, creats pel col·lectiu local Graffiteres del Ganxet, i cada nit la mateixa façana s’il·luminarà de llum violeta. A banda, el dia 8 de març, de 10 h a 18 h, l’Associació del Cercle Artístic de Pintors (ACAP) hi exposarà (també a l’exterior) la mostra de dibuix i pintura Dona.

Un altre equipament que se suma als actes del 8M és la Biblioteca Frederica Montseny. Ho farà amb la mostra virtual Dones artistes de Canovelles, un vídeo que acosta al públic vuit testimonis de dones artistes per ensenyar com desenvolupen la seva disciplina i què representa l’art per a cadascuna d’elles. L’audiovisual, creat per l’equip de la Biblioteca, es podrà veure al seu perfil d’Instagram (@bibliotecafredericamontseny) i de Facebook, i també es projectarà diumenge al Teatre Auditori Can Palots. Recordem, a més, que l’equipament ha incorporat des de la seva reobertura un Centre d’Interès de Gènere i Igualtat, una prestatgeria dedicada als volums relacionats amb temes feministes. Durant aquests dies, aquest espai acollirà una mostra de llibres sobre dones pioneres.

El Centre Obert Casa Nostra també commemorarà el Dia de la Dona amb l’activitat l’Arbre dels Desitjos Feminista, una iniciativa per treballar amb els infants el feminisme a partir de la visió dels més menuts que es desenvoluparà tant dilluns, 8 de març, com dimarts, dia 9.

A banda, al llarg d’aquest mes, el col·lectiu d’esports escolars i federats del Servei d’Activitats Esportives (SAE) llegirà el manifest institucional abans de cada esdeveniment esportiu, així com també es farà a les classes dirigides d’EINA, a les de la Gent Gran, a les del PAFES, i a les dels clubs esportius de Canovelles.

L’Oficina de Català organitza una xerrada virtual sobre la dona al Tercer Món

Dijous, 11 de març, el Consorci Per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l’Oficina de Català de Canovelles organitzen la xerrada virtual La dona, el pal de paller, en el Tercer Món, de Joan Quintana, responsable de Mans Unides del Vallès Oriental, i voluntari lingüístic de Canovelles. L’acte, que s’emmarca en la celebració de la Setmana de la Dona del programa Voluntariat Per La Llengua (VxL), es podrà seguir en directe a través de la plataforma Teams a partir de les 19 h. Per participar-hi, cal fer la inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

 

Darrera actualització: 02.03.2021 | 10:13