Canovelles adquireix dos vehicles elèctrics que es destinaran a l’ús dels serveis municipals

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 10:10

L’Ajuntament de Canovelles fa un pas més en el camí cap a la sostenibilitat i la transició energètica, i adquireix dos vehicles elèctrics que utilitzaran els diferents serveis municipals. Es tracta d’una furgoneta Nissan e-NV200 i d’un utilitari Nissan Leaf, tots dos 100% elèctrics.

Els vehicles son Zero emissions i, per tant, durant la seva conducció, i a diferència dels vehicles de combustió, no emeten diòxid de carboni (CO2) ni òxids de nitrògen (NOx). A més, també suposen un estalvi en termes econòmics, i és que es calcula que el cost de recórrer 100 km és aproximadament la meitat del que costaria recórrer la mateixa distància amb un vehicle de benzina o dièsel.

La compra dels vehicles s’emmarca dins el pla per a la transició energètica de Canovelles. Segons les previsions del consistori, els vehicles municipals que calguin ser renovats s’aniran substituint de manera progressiva per uns de més eficients, que suposin un estalvi energètic i econòmic així com una disminució considerable de la petjada mediambiental. D’aquesta manera, es pretén disposar d’una flota de vehicles majoritàriament elèctrics, sempre que sigui possible.

En aquest sentit, cal recordar que fa poc més d’un any l’Ajuntament de Canovelles va adquirir una furgoneta elèctrica per a la brigada municipal d’Obres i Serveis. A més, l’any 2018 el consistori va instal·lar un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a l’aparcament de l’ajuntament.

Cap a la Canovelles sostenible

La transició cap a la sostenibilitat i l’eficiència energètica també és present en altres àmbits, com el de la il·luminació i el consum energètic dels equipaments municipals.

Canovelles és un dels 37 municipis de la demarcació de Barcelona que rebran una subvenció per dur a terme la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum, una instal·lació que en aquest cas es destinarà a abastir l’edifici de la Policia Local, Jutjat i Serveis Socials.

D’altra banda, també s’està treballant per a la reducció de la contaminació lumínica. A més, el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023 inclou mesures per a l’increment de punts de càrrega elèctrica, la reducció de l’ús de paper o la millora de la xarxa de carrils bici.

Darrera actualització: 30.04.2020 | 10:13

Imatges

Furgoneta elèctrica